30. kolo
03.04.2022 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Álex Berenguer (© AFP)

Athletic vydřel výhru nad Elche

Na osmém místě tabulky zůstává po těsné výhře 2:1 nad Elche baskický Athletic Club. Svěřenci trenéra Marcelina měli zejména v prvním poločase výrazně navrch a nakonec zaslouženě získali tři body. V prvním poločase zařídil vedení Álex Berenguer a až před koncem ho pojistil druhým gólem Asier Villalibre. Snížení Josana už znamenalo jen kosmetickou úpravu.

Athletic byl v prvním poločase výrazně lepším týmem, jenomže žádná z jeho šancí neskončila gólem. Po čtvrthodině hry měl dvě velké šanci domácí Iñaki Williams, ale brankář Badía odolával. Do třetice pak Williamsovu ránu zastavila branková konstrukce. Převaha Athleticu však ke kýženému gólu vedla. Ve 33. minutě odcentroval Berchiche a Álex Berenguer v akrobatické pozici vstřelil parádní gól! Sudí ho sice nejprve neuznal, ale opakované záběry žádný prohřešek neobjevily a tak se baskický celek mohl radovat z vedení.

Domácí měli v prvním poločase i další možnosti, ale Berchicheho přímák zpacifikoval Badía. Ve 42. minutě zase trefil brankovou konstrukci Sancet. Marcelinovi svěřenci mohli jen litovat, že z velké převahy vstřelili pouze jednu branku.

Druhý poločas už z jejich strany tolik aktivní nebyl. Bylo to dáno samozřejmě vedením i určitým zlepšením hry Elche. Zápas se ve druhém dějství často kouskoval a Athletic jednobrankový náskok dlouho hlídal.

Až v 86. minutě se mu podařilo vstřelit pojistku. Asier Villalibre si umě navedl balón a parádní ranou překonal hostujícího brankáře. Dvoubrankový náskok byl nakonec rozhodující, přestože se Elche podařilo v nastaveném čase snížit. Gumbau dobře odcentroval a Josan po zpracování neomylně zakončil. Víc ale Elche nestihlo a ohledně záchrany se stále musí mít na pozoru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele