13. kolo
05.11.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Salvi Sanchez (© AFP)

Cádiz překvapivě veze z Bilbaa tři body

Athletic se postaral o první nepříjemné překvapení kola, když v páteční předehrávce nestačil na Cádiz. Ten se dostal díky brance Salviho do vedení už v šesté minutě a už ho nepustil.

Nebylo pochyb o tom, kdo že bude dnes večer na San Mamés favoritem. Athletic možná nehraje sezonu snů, ale má dostatečně kvalitní kádr na to, aby si s Cádizem poradil. Jenže Cádiz umí zatnout nehty hodně hluboko a baskičtí Lvi se o tom přesvědčili už v 6. minutě. Nástup do utkání totiž vůbec nezvládli. Lozano si naběhl na míč do vápna a zkrotit ho sice nedokázal, ale díky tomu nechtěně nahrál Salvimu. A tomu se i přes velký úhel povedlo propálit brankáře Simóna!

Celek z Bilbaa potřeboval zabrat a v takových chvílích se nutně obrací na svého Iron Mana. Železný muž, který nevynechává zápasy i několik let v řadě, Iñaki Williams. To byl největší postrach Cádizu a zejména jeho obrany. Nutno ale říct, že Williams dnes neměl zrovna svůj den. Naopak, po třiceti minutách chyboval v rozehrávce Unai Núñez a Lozano jen kvůli vlastní nepřesnosti nezvýšil.

Do konce první půle se ještě několikrát pokoušel dostat do zakončení Iker Muniaín, ale ani jemu to dnes prostě nelepilo. I proto do druhé půle už nastoupil i mladší z obou Williamsů, Nico. A je pravda, že s jeho přítomností dostal větší chuť skórovat i jeho slavnější bratr. Jenže buď mu chybělo pár čísel k dosažení nahrávky, nebo jej zdvojovali hostující obránci. Do konce utkání už Athletic gól vstřelit nedokázal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele