10. kolo
21.11.2020 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real opět selhal. S Villarrealem si jen dělí body

Ne, Realu Madrid se prostě poslední dobou nedaří a zdaleka nepůsobí tak suverénním dojmem jako v minulé sezoně. Dnes opět nebodoval naplno, byť se dá říct, že s Villarrealem to neměl vůbec jednoduché.

Začal ale skvěle. Už ve třetí minutě podnikl na pravé straně rychlý útok Luka Modrić a míč předal Carvajalovi. Domácí sice deklarovali ofsajd, ale dle sudího a následně i VARu bylo vše v pořádku. Akce totiž pokračovala krásným Carvajalovým centrem, na který si naběhl nepříliš využívaný Mariano Díaz a hlavou překonal stojícího brankáře Asenja!

Začátek divoký, ale zbytek první půle už byl rozhodně mnohem pomalejší. Villarreal si sice vzal míč pod svou kontrolu a častěji se snažil ohrožovat bránu belgického brankáře Courtoise, ale nedařilo se mu to. Real pozorně a ochotně bránil. Jedinou větší šancí první půle se stal náběh Daniho Carvajala, který však ve vápně pálil vysoko nad.

Jinak ofenziva Realu, která čítala také Edena Hazarda s Lucasem Vázquezem, nepředváděla téměř nic. A když už se třeba belgický křídelník utrhl a dostal se do šance, nikdo ze spoluhráčů jej nedoplnil, čímž akce také končila. V 59. minutě hostující gigant vyrobil hrubou chybu. Nacho při odkopu trefil jen Gómeze, který z druhé vlny bleskurychle vyslal do šance Gerarda Morena. Ten si míč zpracoval a cílil z úhlu na zadní tyč, jenže tu minul o tři metry.

Jinak trochu zkostnatělý útok "Žluté ponorky" se pokusili rozhýbat Pervis s Chukwuezem a především nasazení druhého jmenovaného byl brilantní tah, který slavil úspěch. V 77. minutě totiž po rychlé nahrávce do vápna sprintoval Chukwueze za míčem, těsně před Courtoisem si jej píchl dopředu a Belgičan proto fauloval. K nařízenému pokutovému kopu se postavil zkušený kanonýr Gerard Moreno a i když Courtois směr vystihl, inkasoval.

Real samozřejmě potřeboval body a tak zapnul na plný plyn. Dopředu se hnali Isco, Vinícius i Kroos, jenže ani jednomu z nich se nedařilo dostat k větší šanci nebo aspoň střele. Poslední minuty sice patřily Realu, ale obrana Villarrealu už nepovolila ani jednou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele