28. kolo
21.03.2021 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal to proti Cádizu zvládl a zvítězil 2:1

Boj o evropské poháry ještě nevzdává Villarreal, který doma těsně porazil Cádiz 2:1. Duel dvou Žlutých ponorek rozhodl Carlos Bacca, ovšem hrdinou utkání byl někdo jiný. Jeho spoluhráč Gerard Moreno také vsítil branku a na druhou Baccovi přihrál.

Hosté neodehráli na Estadio de la Cerámica špatné utkání, ovšem zle do něho vstoupili. Už ve 3. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Jönsson a sudí s pomocí VARu odpískal pokutový kop. Gerard Moreno ho naprosto suverénně proměnil a Villarreal vedl 1:0. Cádiz se snažil o co nejrychlejší odpověď a málem se mu to povedlo, nebýt skvělého zákroku brankáře Asenja. Jönnson pak sice z dorážky rozvlnil síť, ale radost mu překazil zdvižený praporek.

Villarreal měl v prvním poločase drtivou územní převahu, místy až přes 70% držení balónu. Další branku ale zatím nepřidal i proto, že Carlos Bacca na malém vápně přestřelil hostující svatyni.

Kolumbijský střelec se prosadil krátce po změně stran, jenomže i tady zasáhl. Na vině byl znovu ofsajd, a tak si Bacca na svojí chvíli musel ještě počkat. V 53. minutě měl Cádiz velké štěstí, když gólman vytěsnil Baccovu hlavičku na břevno. Villarreal si druhou branku zasloužil a dočkal se ji v 67. minutě. Gerard Moreno naservíroval Baccovi balón před prázdnou branku a Kolumbijec nemohl nedat. Žlutá ponorka odskočila na rozdíl dvou branek, ovšem ne na dlouho. Takřka okamžitě hosté snížili a znovu drželi naději na bodový zisk. Asenjo nejprve vyrazil nebezpečnou střelu a z dorážky pak trefil odkrytou branku Álex Fernández. Vše přitom proběhlo zcela v souladu s pravidly.

Cádiz měl na vyrovnání ještě dvacet minut, ale během nich nedokázal nic kloudného vymyslet. Villarreal se všem nápadům hostů ubránil a po výhře 2:1 udržel kontakt s pohárovými pozicemi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele