3. kolo
26.09.2020 16:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Huesca překvapila Valencii a odjíždí s bodem

Netopýři doma opět selhali a tentokrát si neporadili ani s nováčkem z Huescy. Domácí celek sice šel do vedení po bizarní brance Wasse, jenže po změně stran se naprosto vytratil a může být rád i za bod.

Valencia hodlala proti nováčkovi z Huescy konečně zabrat a dát zapomenout na poslední nezdar s Celtou Vigo. Minule prohrála i Huesca, která měla taky co zlepšovat. Nutno říct, že první minuty mnoho zajímavého dění nenabízely. Valencia měla sice míč častěji pod kontrolou, ale její hra byla pomalá a bez nápadu. Když měli domácí balon, často se pohyboval pouze jeho majitel, jinak to bylo hodně statické.

Tak se nelze divit, že toto utrápené tempo nabídlo první větší šanci až ve 38. minutě. A hned to byla gólovka. Netopýři kopali přímý volný kop z velkého úhlu a Daniel Wass jej směřoval na bránu. Tam si na balon naskakovalo postupně až pět hráčů, nicméně nedotkl se ho ani jeden. To samozřejmě brankáře Fernándeze zmátlo a nakonec se balon třepotal v jeho síti!

No a to bylo z prvního poločasu vlastně všechno, co stálo za zmínku. Valencia nebyla lepším týmem po celou dobu (Huesca měla naopak držení míče na 58 procentech), ale vedla. Asi se není čemu divit, že se hráčům nechtělo, protože i po páté hodině vládlo ve Valencii téměř letních 27 stupňů.

Po změně stran už se ale Huesca začala postupně probouzet k životu. Domácí na to několikrát upozornil Shinji Okazaki, který zaměstnával domácí obranu. Po hodině hry se rozhodl tvrdě vypálit, ale brankář Jaume Doménech se nenechal zaskočit a vytáhl parádní zákrok. O pár minut později ho znovu vyzkoušel David Ferreiro, ale ani on neuspěl.

Aktivita se však Huesce přeci jen vyplatila, protože v 63. minutě se dočkali. Z následného rohového kopu se totiž hlavou prosadil osamocený obránce Dimitrios Siovas a srovnal! Outsider bojoval srdnatě, ale měl taky velkou smůlu. Jako třeba když Okazaki v 72. minutě napálil po krásném centru jen břevno. Přesto je pro ně bod z Mestally velkým úspěchem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele