21. kolo
30.01.2021 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Daniel Wass (© AFP)

Valencia zabrala a jedinou brankou Wasse porazila Elche.

Nesmírně důležitého vítězství dosáhla Valencia, která v záchranářském souboji udolala Elche 1:0. Nebyl to sice přesvědčivý výkon, ale tři body mají v tuto chvíli mnohem větší váhu. O jedinou branku se postaral už v prvním poločase Daniel Wass.

Valencia se v letošním ročníku LaLigy viditelně trápí a spíše než o poháry bojuje o záchranu. V 21. kole hostila na Mestalle Elche, kterému se rovněž nedaří.

Daniel Wass se mohl mezi střelcem zapsat o něco dříve. Už v 11. minutě měl obrovskou šanci, když se zbavil brankáře Badíi, ale před odkrytou brankou trefil jen zaskakujícího obránce. Wass si musel na svoji hvězdnou hodinu ještě chvíli počkat. Dlouho to ale netrvalo. Po centru Guedese hlavičkoval od země do branky a Badía na balón nedosáhl.

Vedení Valencie nemuselo mít dlouhého trvání poté, co Morente "vykoupal" Paulistu, bohužel pro hosty však zakončil vedle branky. Následovat mohl okamžitý trest. Barragán stáhl v pokutovém území Valleja a sudí odpískal pokutový kop! Carlos Soler však nabídnutou možností pohrdl, Badía vystihl směr a udržel Elche ve hře. Skvělým zákrokem se vytáhl i Doménech, který vytěsnil krásnou Mojicovu střelu.

Nevyužité příležitosti trápily oba celky a i ve druhém poločase se v tom směle pokračovalo. Carlos Soler se dobře individuálně uvolnil, ale poté zakončil do bránícího hráče a od něho skončil balón těsně vedle tyče. Soler měl obrovskou smůlu i v 62. minutě, když po sérii odrazů zase těsně minul zařízení.

Valencia neměla klid až do závěrečného hvizdu. Elche se v závěru snažilo o tlak, jenomže marně a nakonec si nevytvořilo žádnou větší příležitost. Svěřenci Javiho Gracií urvali cenné tři body a mohou alespoň na nějakou chvíli volně dýchat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele