17. kolo
04.01.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Anthony Lozano (© AFP)

Valencia remizovala s Cádizem 1:1 a zůstává v sestupovém ohrožení

Ani na nový rok se Valencia vítězství nedočkala a s Cádizem si po remíze 1:1 rozdělila body. Pro Los Che je to další bodová ztráta a ještě větší prohloubení krize. Valencia je na sedmnáctém místě a od sestupového pásma jí dělí pouze lepší skóre.

Valencia si na nový rok přála vítězství, od kterého by se mohla odrazit do dalších kol, jenomže ani přes drtivou územní převahu jí nebylo přáno. Cádiz hrál na Mestalle chytře a nakonec uloupil cenný bod.

Koneckonců po opatrnějším začátku měl první vyloženou šanci, když Jens Jönsson napálil odražený balón nad branku. Gólovka přišla i na druhé straně a proti hlavičkujícímu Gómezovi předvedl skvělý zákrok gólman Ledesma. Domácí trenér Javi Gracia musel po dvaceti minutách řešit první velkou nepříjemnost, když se zranil ofenzivní tahoun Kevin Gameiro, jehož nahradil Lee Kang-in. V prvním poločase nakonec žádný gól nepadl a spíše než útočná hra byl k vidění bojovný fotbal.

Pro Valencii byla remíza málo, ale v 59. minutě jí dostal do velkých problémů Anthony Lozano, který ač bráněn dokázal střelou přes hlavou otevřít skóre. Brankář Doménech s tím nemohl nic dělat a Valencia najednou musela dotahovat skóre.

Cádiz pochopitelně nikam nespěchal, náskok si hlídal a "Netopýři" postupně stupňovali svůj tlak. Po ráně Carlose Solera se vytasil s pohotovým zákrokem Ledesma a na druhé straně zachránilo Valencii od pohromy břevno! Cádiz tak promarnil obrovskou šanci výsledek pojistit a místo druhého gólu o chvíli později inkasovalo. Gayá poslal do malého vápna krásný centr a Maxi Gómez srovnal na 1:1. Domácí ještě měli čas rozhodnout, ale do konce zápasu už si žádnou příležitost nevytvořili. Konečná remíza je pro ně další ztrátou a velkou komplikací.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele