26. kolo
07.03.2021 14:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Santi Mina (© AFP)

Huesca divoký zápas se Celtou Vigo prohrála, padlo celkem sedm branek!

Dramatické utkání až do závěrečného hvizdu bylo k vidění na El Alcorazu v Huesce. Gólová přestřelka, která se tam strhla, se zastavila na sedmi brankách a to ve prospěch hostující Celty Vigo. Skóre se během zápasu přelévalo na obě strany, a tak nakonec vyhrál ten šťastnější.

Pouze pět minut trval bezbrankový stav, než se poprvé gólově prosadili hosté. Dobře sehraný protiútok zakončil střelou k tyči Santi Mina. Odpověď Huescy byla nejenom blesková, ale dokonce dvojnásobná. Nejprve Maffeův centr dopravil do sítě hlavou Dimitris Siovas a po něm zakončil velice rychlý protiútok Rafael Mir. Po čtvrthodině hry tak Huesca vedla nad Celtou 2:1. To však nebylo všechno. Ještě v prvním poločase Celta srovnala krok, když odražený balón napálil do branky Nolito. Vyrovnání hostů bylo vzhledem ke zvýšené snaze zasloužené. Těsně před koncem prvního poločasu vystrašil příznivce Celestes Mir, když trefil z dobré pozice boční síť. V závěru poločasu musel hostující kouč řešit nepříjemnost v podobě zranění brankáře Blanca a tak do hry musel Iván Villar.

Celta Vigo měla nakonec lepší nástup do druhého poločasu a v 52. minutě se znovu ujala vedení. Dobře zahraný rohový kop se snesl na hlavu volného Huga Malla a ten dal na 2:3. Huesca tak musela podruhé v zápase dohánět skóre a rozhodně se toho nebála. Mikel Rico napřáhl z hranice šestnáctky a střela prosvištěla těsně vedle. Tutovku zazdil i Dani Escriche, po jehož rána pro změnu zazvonila o tyč. Huesca si vyrovnání zasloužila a dočkala se ho čtvrthodiny před koncem. David Ferreiro zůstal ve vápně trestuhodně osamocen a po Escricheho centru mohl v klidu zakončovat do sítě - 3:3.

Štěstěna se pak znovu přiklonila na stranu Celty Vigo, která nakonec zápas vyhrála 4:3. Po přihrávce Aspase zakončoval technickou střelou k tyči Fran Beltrán a na další odpověď už se Huesca nezmohla. V nastaveném čase si sice vytvořila velký nápor a skutečně nechybělo moc, aby srovnala, nicméně hosté se už zuby nehty ubránili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele