4. kolo
30.09.2020 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lucas Boye (© AFP)

Elche díky Boyého brance porazilo domácí Eibar

Elche se postavilo favoritovi a z Eibaru si po velmi dobrém výkonu zvlášť v obraně odváží tři body! Nováčka zachránil útočník Lucas Boyé, autor jediné branky zápasu.

Asi není třeba dlouho rozebírat, kdo byl v duelu srdnatě bojujícího Eibaru a nováčka z Elche favoritem. Jenže první půle vypadala trochu jinak, než jak si ji favorit představoval. Elche naopak působilo dojmem týmu, který ví velmi dobře, co má hrát a co má dělat, aby soupeře vyvedl z rovnováhy. Dobře a pozorně bránilo a míč drželo na svých kopačkách po většinu času.

První větší šanci měli přesto domácí. Pedro León z přímého kopu poslal nebezpečný střílený míč do vápna, který brankář Badía nakonec zkrotil. Postupem času ale tempo hry opadlo a hrál se spíš opatrný fotbal. Největším vzrušením se na delší dobu stalo vynucené domácí střídání zraněného Recia, jehož nahradil Sergio Álvarez. Až do 37. minuty, protože pak už padla první branka.

Ačkoli hostující celek tou dobou rozhodně nebyl aktivnější a naopak přenechal kontrolu nad utkáním svému soupeři, přesto šel do vedení. Ve 37. minutě se totiž tvrdá rána vrátila k útočníkovi Lucasi Boyému, který stál v pravý čas na správném místě. Odražený balon zpracoval, obtočil se kolem svého strážce a střelou do protipohybu poslal hosty do vedení!

Domácí se samozřejmě nevzdali a chtěli ještě do poločasu reagovat obdobně. Málem se to povedlo Kévinovi Rodríguesovi, který vypálil velmi zajímavě a sledoval, jak jeho rána končí těsně vedle tyče. A to mohlo Elche mrzet, protože v 50. minutě byl při snaze hlavičkovat poslán k zemi Kike a sudí nařídil penaltu! K ní se postavil zkušený Edu Expósito, jenže nesmyslně překopl bránu!

Po této klinické smrti se Elche trochu vzchopilo a snažilo se navýšit vedení. Jenže Boyé znovu pálil vedle tyče a kombinaci Calva s Millou zastavila domácí obrana. Čas se Eibaru krátil, ale přeci si ještě našel jednu příležitost. Střídající Quique totiž v nastavení dostal nabito od spoluhráče a tvrdě vypálil, jenže na brankáře Badíu ani tato snaha nestačil a zkušený brankář nadvakrát míč zkrotil. Eibar překvapivě nechal všechny body nováčkovi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele