3. kolo
27.09.2020 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Unai López (© AFP)

Unai López dvěma góly potopil domácí Eibar

Baskické Bilbao velebí hrdinu Unaie Lópeze. Právě jeho dvě trefy mu totiž zajistily cenné tři body z utkání proti Eibaru. Ten se sice o body nenechal obrat snadno, ale nakonec přeci jen nestačil.

Bilbao hodlalo napravit pošramocenou reputaci ze zatím jediného odehraného utkání proti Granadě a ukončit čekání na první vstřelenou branku v nové sezoně. Dějištěm jeho počínání se stalo Estadio Municipal de Ipurua v Eibaru. A začal sympaticky, jenže jeho akce až příliš často končily na pozorné obraně domácího celku.

Zkušený bek Yuri Berchiche se po patnácti minutách dostal do zakončení po akci ze strany, jenže pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Ani Eibar nechtěl zůstat pozadu a Inuj hledal velmi dobrým centrem nabíhající spoluhráče. Adresátem se nakonec stal Kike García, který se dokonce dostal až ke střele, jenže tváří v tvář brankáři Simónovi poslal míč jen nad bránu!

Po půlhodině hry mělo Bilbao další kliku. Centrovaný míč opět hledal Kikeho Garcíu, jenže zkušený forvard ani tentokrát nedokázal míč usměrnit do sítě. Brankář Dmitrović zatím rozhodně tolik práce jako jeho kolega neměl. Až ke konci poločasu. Nejprve jej pořádně protáhl Morcillo a sledoval lví skok domácího brankáře. O dvě minuty později mu už ale ani reflexy nestačily. Iñaki Williams obdržel na hranici ofsajdu přihrávku na levou stranu a v druhé vlně našel Unaie Lópeze. Ten si srovnal míč na střelu a umístil ji krásně k tyči - 1:0.

Sudí ještě chvíli brnkal hostujícím fandům na nervy a posuzoval možný ofsajd, ale nakonec usoudil, že gólu bylo docíleno regulérně. Domácí Eibar nutně potřeboval vzpruhu a předznamenali ji střídající León s Quiquem. A byl to povedený tah, protože Eibaru se povedlo srovnat jen pár minut poté. První centr do vápna odvrátila hostující obrana na roh a z něho se právě po centru Leóna hlavou konečně prosadil Kike García.

Dvacet minut před koncem se hostující fandové už už radovali. Po nahrávce Villalibreho se totiž Williams prodral do zakončení a povedlo se mu prostřelit brankáře Dmitroviće, jenže VAR tentokrát odhalil ofsajd, takže gól platit nemohl. Bilbau bod nestačil a blízko k vedoucí trefě měl Raúl García. Jeho dělovku ale brankář Dmitrović luxusním skokem zneškodnil.

Přece však se Bilbao dočkalo. Za svou evidentní snahu bylo odměněno až v 87. minutě, kdy už bylo nepravděpodobné, že by soupeř dokázal nějak reagovat. Po rychlé akci se míč dostal k Anderu Capovi, který jej ihned poslal na penaltu. Tam si seběhl Unai López a rozvlnil síť. Sudí sice ještě zkoumal na videu regulérnost branky, ale nakonec ji uznal. Extra dlouhé nastavení už Eibaru k ničemu nepomohlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele