5. kolo
03.10.2020 13:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Esteban Burgos (© AFP)

Real Valladolid doma padl, těsně nestačil na Eibar

Eibar se dočkal tří bodů a nutno říct, že zaslouženě. První půle ještě skončila smírem, protože i domácí Real Valladolid dokázal skórovat, ale v 90. minutě spasil hostující celek Kévin Rodrigues. A to přesto, že hosté dohrávali v početním oslabení.

Prakticky od prvních minut se hrál hodně ofenzivní a zajímavý fotbal. Brankář Marko Dmitrović byl hned několikrát v permanenci a musel se ohánět těžkými zákroky, aby dokázal udržet nulu na kontě. V desáté minutě vyrážel zajímavou střelu soupeře dokonce jen špičkou kopačky. Když se blížil konec prvních 30 minut, dočkali se diváci u obrazovek první branky. Javi Sánchez totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí Díaz De Mera Escuderos po nápovědě videa pískal penaltu. K ní se sebevědomě postavil Esteban Burgos a nemýlil se!

Nicméně Real Valladolid se prakticky ihned dočkal srovnání. Po kombinaci domácích se přihrávka do vápna potkala s nezájmem hostující obrany, k míči se na hranici penalty dostal Toni Villa a krásnou ranou překonal brankáře Marka Dmitroviće, který se vlastně jen ohlédl.

Úvod do poločasu s číslem dvě si mnohem víc užili hosté. I když k tomu bylo zapotřebí překonat klinickou smrt. Domácí se totiž po faulu ve vápně dočkali nařízené penalty, díky níž mohli otočit vývoj utkání. Jenže Sergi Guardiola mířil jen do míst, kam brankář Marko Dmitrović dosáhl, takže penaltu nedal!

A Real Valladolid to hodně mrzelo. I když to tak nejdřív nevypadalo. Valladolid hrál ve druhé půli velmi slibně a ofenzivně, navíc se v 73. minutě dočkal početní převahy. Papakouli Diop totiž zcela bez skrupulí fauloval soupeře, o něhož se šlapákem dost otřel a to sudí Escuderos neviděl zrovna rád. Soupeře vyloučil a dal domácím šanci hrát s více muži v poli.

Ovšem nejenže toho domácí nevyužili, oni dokonce o pár minut později inkasovali. Už už se v 90. minutě smiřovali s bodem, který by asi byl zasloužený, ale ani ten jim nebyl přán. Obrana domácích totiž neuhlídala jak pas ze strany, tak ani hlavičku zakončujícího Kévina Rodríguese - 2:1 pro hostující Eibar.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele