23. kolo
14.02.2021 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid góly Benzemy s Kroosem porazil Valencii

Valencia v Madridu neuspěla, domácímu týmu nenadělala moc práce a sama dvakrát inkasovala. O první trefu se postaral Karim Benzema a ještě do konce první půle zdvojnásobil vedení "Bílého baletu" Toni Kroos.

Real chtěl další tři body, aby pokračoval v postupu tabulkou a odpověděl na výhru svého městského rivala Atlética či Barcelony. Dnes jej čekala Valencia, která občas musí nepříjemně překvapit. Zpočátku ale nic nenaznačovalo, že by s ní dnes Merengues měli mít nějaké potíže. Naopak, tým trenéra Zidana kontroloval utkání a držel míč na svých kopačkách místy až v 80 procentech hry.

Už po devíti odehraných minutách z dálky vypálil Casemiro. Míč zřejmě před Doménechem zaplaval, ale i přesto, že musel na poslední chvíli zkoordinovat svůj pád, dokázal nohou míč vyrazit. Po dalších třech minutách už ale ani Doménech nestačil. Toni Kroos krásnou nahrávkou oslovil Karima Benzemu, který převzal míč na straně vápna, udělal s ním několik kroků a pak zpoza obránce poslal chytrým obstřelem míč k tyči - 1:0.

Následovala trochu delší pasáž bez výraznějších šancí, kterou ukončil až krátce před poločasovou přestávkou Luka Modrić. Domácí záložník vypustil z pětadvaceti metrů tvrdou ránu, kterou musel Doménech vyrážet jen s vypětím sil. O dvě minuty později už se ale Real prosadil. Druhou a uklidňující trefu přidal Toni Kroos, který dostal těsně za vápnem nahrávku od Lucase Vázqueze a propálil vše před sebou - 2:0.

I po změně stran pokračoval Real ve své aktivitě a Valencia se delší dobu nechytala. Nejprve Luka Modrić vysunul krásným pasem Marcose Asensia, který by šel sám na brankáře, ale zradil ho první dotek. O pár minut později musel do akce i Thibaut Courtois, kterého pořádně štípala dělovka Maxiho Gómeze mířící pod břevno.

Po hodině hry se na střeleckou listinu mohl zapsat i Ferland Mendy, který si vyměnil míč s Viníciusem, obešel ve vápně soupeře a pálil k tyči. Jenže sudí dodatečně odhalil jeho předchozí ofsajd, takže gól platit nemohl. Poslední zajímavou ránu utkání vyslal z kopačky Benzema a Doménech musel nadvakrát balon krotit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele