8. kolo
31.10.2020 14:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Madrid si bez problému poradil s Huescou

V generálce na Inter Milán se Realu Madrid dařilo. S Huescou neměl v domácím prostředí stadionu Alfréda di Stéfana potíže a outsiderovi nastřílel čtyři góly. Zidanovi svěřenci měli utkání pod kontrolou a nic na tom nezměnila ani branka Huescy vstřelená v závěrečné čtvrthodině. Za "Bílý balet" se konečně prosadil Eden Hazard a přesně mířili rovněž Karim Benzema a Federico Valverde. Francouzský útočník přidal na svojí "pažbu" dva zářezy.

Real Madrid čeká v úterý veledůležitý zápas Ligy mistrů proti Interu Milán a v sobotu se chtěl na tuto událost naladit vítězně. Povedlo se. Real neměl s Huescou větší problémy a po výhře 3:1 se vrátil do čela LaLigy a to minimálně do zápasu Realu Sociedad.

V úvodu zápasu se žádné zběsilé tempo nekonalo a i s očekávaným nápor Realu to hodně vázlo. Až po dvacet minutách ohrozil Courtoisovu branku Rafael Mir, nicméně jeho lob byl z důvodu ofsajdu zbytečný. Real se ozval až ve 25. minutě, když po centru Marcela hlavičkoval Sergio Ramos a výtečný zákrok předvedl brankář Fernández. Velice pozorná defenzIva Huescy nakonec inkasovala těsně před odchodem do šaten. Eden Hazard měl spoustu času napřáhnout a zamířit a střelou k tyči konečně protrhl dlouhé čekání na gól. Real se tím pádem uklidnil a ještě přidal druhou brankou. Karim Benzema z úhlu na malém vápně prostřelil Fernándeze a trenér Zinédine Zidane mohl být spokojen.

Hra domácích sice vykazovala řadu nedostatků, ale dvoubrankový náskok v poločase byl příjemný. Huesca potřebovala reagovat, zbraně ještě neskládala, ale Real už držel utkání pevně ve svých rukou. Ještě pevněji pak v 54. minutě, kdy Karima Benzema odcentroval do prostoru a Federico Valverde zvýšil na 3:0.

Málokdo věřil, že by se Huesca ještě vrátila do zápasu dvěma góly, zvláště když si žádné větší gólovky nevypracovávala. Menší komplikace pro Zidanovu partu však přeci jenom nastaly. Čtvrthodinu před koncem Mir načechral oblouček na malé vápno a nový muž na hřišti David Ferreiro zblízka překonal Courtoise. Ze strany hostí to bylo všechno, další drama Real odmítl a naopak v 90. minutě ještě přidal čtvrtý gól. Marcelo opět vykouzlil přesný centr na Rodryga, ten sklepl Benzemovi a dál už nebylo o čem. Real se po výhře 4:1 už může chystat na Ligu mistrů, kde má co dohánět.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

8:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele