27. kolo
13.03.2021 16:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid díky skvělému Benzemovi otočil utkání s Elche

Elche poměrně dlouho sahalo po senzační výhře nad půdě Realu Madrid. Do vedení jej po změně stran dostal Daniel Calvo a vypadalo to, že je s Realem zle. Zle ale bude s Merengues až v době, kdy skončí Karim Benzema. Francouzský bomber totiž v závěru dvěma góly urval svému týmu tři body.

Tady snad ani nemohlo být pochyb o tom, že by si dnes Real měl připsat tři body. A ty hodně potřeboval, protože Barcelona se v poslední době vzmáhá k dobrým výkonům a Atlético stále vede ligu s poměrně velkým náskokem. Real se v sestavě i s kapitánem Ramosem pustil do Elche od prvních momentů.

Isco se snažil dokázat, že si zaslouží základní sestavu a dobrým pohybem i častými centry obraně Elche připomínal, že ji dnes čeká pořádná fuška. Celkově to ale ze strany favorita bylo takové utahané, bez nápadu a ve finální fázi až zbrklé. Občas provedl skvělý výpad třeba Valverde, jenže v klíčovou fázi útoku si neporozuměl se spoluhráči.

Větší šanci (a vlastně jedinou za celý první poločas) připravil svému týmu Isco. V nastavení totiž našel krásným pasem dvojici spoluhráčů, k míči se snažil dostat Vinícius, jenže nedokázal zakončit mezi tři tyče. Pár minut po změně stran se připomněl Benzema, ale jeho rána mířila těsně vedle.

Když časomíra ukousla z utkání 61 minut, nastal šok. Po mírném tlaku vybojovalo Elche rohový kop, na který si ve vápně naskočil Daniel Calvo a přesnou hlavičkou s pomocí břevna překonal brankáře Thibauta Courtoise - 1:0.

Takovýto vývoj utkání se Zidanemu samozřejmě nelíbil a rozhodl se poslat do hry čerstvé síly. A jeho tah se vyplatil. Real přidal a v 73. minutě právě střídající duo Kroos - Modrić vymyslelo útočnou akci. Kroosův centr po rohovém kopu dokonale zužitkoval Karim Benzema a srovnal.

Elche se pokoušelo ubránit remízu, ale to mu nakonec nebylo souzeno. Poslední akce utkání, poslední kop. Ten patřil opět Benzemovi, jenž rozjel celou akci narážečkou s Rodrygem a krásnou ranou k tyči strhl vedení na stranu "Bílého baletu".

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele