11. kolo
28.11.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Deportiva Alavés (© AFP)

Alavés po dvaceti letech zvítězil v Madridu nad Realem

Dvacet let čekali fanoušci Deportiva Alavés na vítězství na půdě Realu Madrid. Přesně před dvaceti lety vyloupili hráči Deportiva posvátnou půdu Santiaga Bernabéua a jejich následovníkům se podařil podobný kousek. Hrálo se sice na tréninkovém stadionu Alfréda di Stefána, ale to úspěch Alavésu nijak neznehodnocuje, naopak! Real doma prohrál ale celkem po právu se může zlobit na sudího Cordera, který jim dvakrát neodpískal pokutový kop.

Real si zavařil už v samotném začátku zápasu rychle inkasovanou brankou. V 6. minutě zahrál v pokutovém území rukou Nacho a následovala penalta. Lucas Pérez zvolil tvrdou ránu k tyči a poslal Alavés do vedení. Domácí mohli odpovědět po dvaceti minutách, kdy si navedl balón do dobré střelecké pozice Eden Hazard a Pacheco vyrazil před sebe. Akce ještě pokračovala a Hazard se dožadoval pokutového kopu po faulu na jeho osobu. Nutno podotknout, že penalta se pískat dala, ale píšťalka sudího Cordera zůstala k nelibosti Realu v klidu.

Alavés byl velmi nebezpečný z rychlých kontrů, po jednom z nich pelášil sám na Courtoise Pérez a při snaze o lob ho belgický brankář výborně vychytal. "Bílý balet" byl aktivnější, ale Alavés s ním hrál velmi otevřenou partii.

Ve 29. minutě musel pro zranění střídat Eden Hazard, což pro Zidanea nebyla dobrý zpráva. Real si i bez belgické hvězdy dokázal tvořit šance, jenomže s jejich proměňováním byl problém. Čtyři minuty před koncem byl v obrovské šanci Toni Kroos. Německý záložník mohl posouvat na lépe postaveného spoluhráče, ovšem rozhodl se zakončit sám a neudělal dobře. Pacheco jeho ránu výborně vyrazil. Pokud sudí Cordero nahněval madridské fanoušky neodpískaným faulem na Hazarda, v nastavení si dovolil ještě víc. Marcelo byl ve vápně zatažen za vlasy, ovšem pokutový kop ani červená karta nenásledovaly.

Nepochopitelné přehlédnutí nemohli domácí vstřebat a pět minut po přestávce inkasovali druhý gól. Courtois vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce a Joselu po zachycení balónu trefil prázdnou branku.

Real Madrid už v letošní sezoně předvedl několikrát povedenou stíhací jízdu a v žádném případě ještě nebylo rozhodnuto. Alavés ale dál zlobil z protiútoků a klidně mohl navýšit. Lucas Pérez se dokonce hnal podruhé sám na Courtiose, ale ani v tomto případě neuspěl.

V závěrečné čtvrthodině začal Real tlačit na pilu a Alavés se čím dál víc musel bránit. Lucas Vázquez střílel těsně vedle vzdálenější tyče a hlavičku Díaze odvracel na brankové čáře Lejeune. Drtivý nápor domácích vygradoval v kontaktní branku čtyři minuty před koncem. Vinícius z malého vápna ještě neuspěl až Casemiro z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť.

Na drama bylo zaděláno a příznivci Alavésu, kteří sledovali utkání prostřednictvím obrazovek zažívali vypjaté chvíle. Real Madrid ještě zvýšil tlak a v šesté minutě nastavení stáli při Alavésu všichni svatí. Iscova rána ze střední vzdálenosti totiž skončila na břevnu. Po tomto momentu sudí odpískal konec a Deportivo se mohlo radovat z vítězství na hřišti Realu Madrid po dlouhých dvaceti letech!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele