17. kolo
02.01.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Celta našla přemožitele, nestačila na Real Madrid

Trenér Coudet na lavičce Celty Vigo podruhé prohrál. Jeho tým nestačil na Real Madrid, který se v hlavním městě prosadil dvakrát díky trefám Vázqueze s Asensiem. Celta tentokrát zůstala střelecky na suchu.

Real Madrid usiloval na domácí půdě o další tři body, díky kterým chtěl pronásledovat městského rivala na prvním místě. Trenér Zidane k tomu i kvůli absencím využil Asensia, Nacha nebo Vázqueze. Hosté jsou v pozoruhodné formě a dnes ji měl opět potvrdit především nejlepší střelec ligy Aspas. Ke slovu se ale pořádně nedostal.

Pro Celtu ostatně tohle utkání nenabízelo mnoho šancí v ofenzivě a navíc hosté brzy prohrávali. Pouhých šest minut udržel brankář Rubén Blanco čisté konto. Po jejich uplynutí Real táhl rychlý kontr na Blancovu bránu, Marco Asensio vymyslel krásný pas na zadní tyč a tam míč do sítě uklidil zcela nehlídaný Lucas Vázquez - 1:0.

Celta rozhodně nehrála špatně a třeba v držení míče svého soka jasně přehrávala. Ale na to se ve fotbale nehraje - šance si nevytvářela prakticky žádné. Zvýšit vedení svého celku mohl obránce Dani Carvajal, který si ve 43. minutě počkal za vápnem na odražený míč. Napálil ho nádherně z voleje, nicméně mu scházelo několik centimetrů!

Real předvedl jeden smrtící útok taky ve druhé půli. Konkrétně v 53. minutě, kdy obral Celtu o míč ještě u půlící čáry. Tentokrát si oba aktéři první branky vyměnili role, Lucas Vázquez při sprintu tří domácích hráčů na jediného obránce Celty nahrál na Marca Asensia, před nímž zívala prakticky prázdná brána.

Celta dál ovládala hru a míč se pohyboval na jejích kopačkách mnohem častěji než na kopačkách domácích, ale k ničemu jí to nebylo. V samém závěru sice mohl snížit někdejší hráč Realu Miguel Baeza, jenže jeho střelu zablokoval obránce Nacho. Real udržel čisté konto a momentálně je první.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele