34. kolo
01.05.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Casemiro (© AFP)

Real Madrid zareagoval na výhru Atlética a Osasunu porazil 2:0

Real Madrid vstupoval do utkání s vědomím, že musí vyhrát. Znal už výsledek vedoucího Atlética a svůj úkol zvládl, byť vedoucí branku vstřelil Éder Militão až čtvrthodinu před koncem. Krátce na to ho svojí brankou podpořil i Casemiro a tím bylo o osudu utkání rozhodnuto. Real Madrid se zároveň vítězně naladil na středeční utkání Ligy mistrů v Londýně.

"Bílý balet" chtěl utkání co nejrychleji rozhodnout ve svůj prospěch a pokud možno pak šetřit síly na odvetu Ligy mistrů proti Chelsea. Z tohoto důvodu vstoupil do zápasu aktivně a před brankářem Herrerou bylo v úvodu hodně živo. Postupně se zastřelovali Benzema a Eden Hazard a největší příležitost měl ve 26. minutě stoper Éder Militão, jehož hlavičku Herrera vytěsnil na rohový kop. Převaha Realu byla trvala, přesto mohl první poločas skončit překvapivým vedením Osasuny. Ezequiel Ávila sice hlavou překonal Courtoise, ale hostům překazil radost zdvižený praporek.

Osasuně se poměrně dlouho dařilo držet ofenzivní hvězdy Realu na uzdě a nerozhodný stav trval i po nadějné šanci Rodryga ze 67. minuty, po kterém Brazilec těsně minul branku. Teprve až čtvrthodinu před koncem se Éderu Militãovi podařilo vstřelit vedoucí gól. Real Madrid rozehrával rohový kop, brazilský obránce už několikrát ukázal, že je ve vzduchu výborný a hlavou poslal balón k tyči, kam se Herrera nedokázal natáhnout. Real prolomil gólové mlčení a vzápětí přidal i druhý gól, který definitivně rozhodl.

Benzema prostrčil míč na Casemira, ten stačil jen píchnout do balonu a Herrera už nedokázal zareagovat. Zápas byl rozhodnut a už se řešila jen konečná výše skóre. Z otočky ale pohrdl zvýšit Isco a skóre už se do konce utkání nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele