8. kolo
01.11.2020 14:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Cristian Tello (© AFP)

Betis doma zabral a odneslo to Elche, ve všech gólech měl prsty Cristian Tello

Hráči Realu Betis zase pro jednou využili domácího prostředí a zvítězili. Proti Elche předvedli dobrý výkon a už v prvním poločase si vytvořili klíčový dvoubrankový náskok. Ten po změně stran ještě navýšil dvougólový Cristian Tello a Elche stačilo už jenom korigovat.

Cristian Tello byl hlavní hvězdou zápasu, měl totiž prsty ve všech brankách domácích. Betis na tom nebyl před utkáním nijak dobře a doma potřeboval bodovat, což se mu nakonec podařilo.

Kouč Manuel Pellegrini nabádal své svěřence k aktivitě od samého počátku a to přineslo své ovoce. V první šanci se už po čtyřech minutách objevil Sanabria, ovšem branku z vyložené pozice trestuhodně přestřelil. Nemuselo ho to mrzet, hned o tři minuty později mu Tello naservíroval milimetrově přesnou přihrávku a Badía poprvé inkasoval.

Rychlá branka měla pro další vývoj zásadní význam, Betis se totiž uklidnil a ve 29. minutě mohl zvyšovat už na 2:0. Byl to tentokrát Tello který zakončoval perfektní pas v podání záložníka Canalese. Betis byl v prvním poločase jasně lepší a klidně mohl jít do šaten s výraznějším náskokem. Další střelu Sanabrii zpacifikoval Badía a v nastaveném čase Betis pohrdl pokutovým kopem. Po faulu na Fekira měl sudí Medié jasno, nicméně sám Fekir pohořel. Penaltu kopl bídně a byť jí musel Badía tlumit nadvakrát, za záda jí nepropustil.

Neproměněná penalta byla jediným škraloupem na jinak výborném představení domácích v prvním poločase. Elche ještě neházelo flintu do žita, ale soupeř byl jednoduše lepší. Verdiblancos patřil i druhý poločas a v 56. minutě už to bylo 3:0. Za obranu si opět naběhl Cristian Tello a byl opět neomylný. Přesně po hodině hry rozvlnil síť umístěnou střelou k tyči i Josan, ale to bylo všechno, co hosté na Villamarínu předvedli. Ve zbývající půlhodině Betis kontroloval hru a o výsledek nepřišel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele