30. kolo
11.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Cristian Tello (© AFP)

Atlético se vrátilo do čela, s Betisem však body ztratilo

Atlético Madrid se v nedělním zápase vrátilo na první místo LaLigy, nicméně konečná remíza 1:1 s Betisem je pro něho další citelnou ztrátou. Real Madrid už ztrácí pouze jeden bod, třetí Barcelona pak dva body. Atleti vstoupili do zápasu dobře, ale na rychlou branku Carrasca odpověděl po patnácti minutách Tello a další gól už nepadl.

Atlético před zápasem vědělo, že Real Madrid porazil v El Clásicu Barcelonu a posunul se na průběžnou první příčku o skóre před svého městského rivala. K návratu na první pozici tak Los Colchoneros potřebovali minimálně bodovat, spíše však zvítězit.

A začali dobře. Bezbrankový stav vydržel na stadionu Benita Villamarína pouhých pět minut, než se prosadil belgický záložník Yannick Carrasco. Společně s Correou neohroženě vlétli do pokutového území a ke Carrascovi se pak odrazil balón přímo před prázdnou branku. Rychlé vedení bylo přesně to, co Simeoneho svěřenci potřebovali. Betis se však nenechal zahanbit a už ve 20. minutě srovnal na 1:1. Moreno poslal do vápna střílený centr a Cristian Tello ho rovnou z první poslal do sítě. Sevillský celek byl pak o něco lepším týmem, ale další branku už stejně jako hosté nepřidal.

Aby toho nebylo na hostující straně málo, těsně po pauze musel kvůli zranění střídat Portugalec Félix. Betis byl nadále nepříjemným soupeřem a v 56. minutě vytěsnil Emersonovu hlavičku Oblak. Atlético tahalo za kratší konec a čtvrthodinu před koncem mělo znovu štěstí, když Lainezovo zakončení zlikvidoval výtečný Oblak.

Zdravotní potíže se vedle Félixe nevyhnuly ani Trippierovi a Simeone musel opět střídat. Hosté nakonec mohli v nastaveném čase tři body urvat, Correa ale zakončoval jen do Brava a k bezprostřední dorážce už se nedostal. Ještě v páté minutě nastavení selhal Correa a stav 1:1 se po závěrečném hvizdu stal skutečností.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mr. International

1:1

Reagovat
Mr. International

Mělo jít za barák

Reagovat
Pharrell

1:1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno je už isté - Atletico majstrom nebude. Strácajú sústavne. A hrajú ešte v Barci. Ukazuje sa, že to bude asi Real.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele