22. kolo
06.02.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lucas Boyé (© AFP)

Bojovné Elche smazalo ztrátu a obralo Villarreal o body

"Žlutá ponorka" vedla v průběhu zápasu nad Elche už o dva góly, ale ani to jí na vítězství nestačilo. Předposlední tým soutěže dokázal po bojovném výkonu vyrovnat a získat alespoň bod. Pro Villarreal je remíza 2:2 jednoznačně ztrátou v boji o čtvrté místo.

Villarreal musí výsledek hodně mrzet, protože nejenže vedl o dva góly, ale měl spoustu dalších možností zápas ukončit třetím gólem. Už začátek utkání byl plně v jeho režii a v 16. minutě padl první gól. Paco Alcácer uvnitř vápna nehamounil, přihrávkou našel lépe postaveného Gerarda Morena, který placírkou k tyči poslal Villarreal do vedení. O chvíli později sice přišla komplikace v podobě střídání Coquelina za Foytha, ale dál pokračovala převaha Villarrealu.

Ve 31. minutě postupoval sám na branku Paco Alcácer a trestuhodně si vylámal zuby na Badíovi. Naštěstí pro hosty vše napravil o čtyři minuty později Gerard Moreno, který na hranici pokutového území v klidu zakončil a Badía se tentokrát natahoval marně. Emeryho svěřenci vedli o dva góly a dál měli utkání pod svojí kontrolou. Před koncem prvního poločasu nepropálil Badíu González a to byl možná jeden z klíčových okamžiků celého zápasu. Kdyby "Žlutá ponorka" vstřelila třetí gól, bylo by pravděpodobně rozhodnuto.

Nic takového se nestalo a naopak ve 49. minutě přišel kontaktní gól. Na centr z pravé strany si naskočil Guido Carrillo a hlavou vrátil Elche do hry. Netrvalo pak dlouho a Elche dokonce srovnalo na 2:2. Rigoniho střela do tyče se odrazila přesně na kopačku Lucase Boyého, který pak trefil prázdnou branku.

Po hodině hry se tedy začínalo od začátku a bylo především na Villarrealu jak se s nastalou situací popasuje, Hosté sice měli v závěru zápasu mírnější převahu, ale k žádné větší šanci to nevedlo. Elche plichtu 2:2 ubránilo a do boje o záchranu má cenný bod. Naopak remíza je pro Villarreal málo a jeho ztráta na čtvrté místo se může zvýraznit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele