7. kolo
23.10.2020 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Fidel Fidel (© AFP)

Elche překvapivě porazilo Valencii 2:1

Elche úvodní dvě kola nehrálo, ve třetím prohrálo, ale v dalších čtyřech kolech už přemožitele nenašlo. V páteční předehrávce si doma překvapivě poradilo s Valencií 2:1 a v neúplné tabulce poskočilo na šesté místo. Domácí si vytvořili už v prvním poločase dvoubrankový náskok a ten se ukázal být rozhodujícím.

Nováček soutěže zažívá povedený start do sezony, což v pátek večer pocítila i trápící se Valencia. Netopýři byli i přes veškeré problémy favoritem, s touto rolí se však nedokázali popasovat. Netopýrům se nedala upřít jistá snaha, ovšem v ofenzivě si vůbec nevěděli rady. Když je potom v 19. minutě zničehonic zaskočila branka soupeře, bylo zaděláno na problémy. Rozeběhnutý Josan vypustil v šestnáctce ostrou přízemní střelu k tyči a Doménech neměl vůbec šanci zasáhnout. Na hře se dál nic neměnilo, Valencia opět silnější na balónu, ale co se týče finální fáze, byla bezmocná. Ve 37. minutě předvedlo Elche další lekci z produktivity. Kombinaci na hraně šestnáctky zakončil znovu neomylně mířenou střelou k tyči Fidel a i v tomto případě nemohl Doménech vůbec nic dělat.

Valencia se dostala ke slovu až po změně stran, kdy se po centru Mensaha dostal k bezprostřední hlavičce Gayá a brankář Badía předvedl fantastický zákrok. Dvacet minut před koncem vypálil z velké dálky Paulista a Badía opět spolehlivě zasáhl.

Los Che zvýšili obrátky a výsledkem bylo snížení na 1:2. V 74. minutě se vysunul za obranu Toni Lato, obešel brankáře a střelou do prázdné zdramatizoval vývoj utkání. Vzápětí mohlo být i vyrovnáno, kdyby střelu Valleja mířící do prázdné branky nevytáhl Verdú. To byla poslední velká možnost Valencia, v dalších minutách už si Elche výsledek pohlídalo a překvapivě vyhrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele