16. kolo
30.12.2020 21:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fidel Fidel (© AFP)

Real v Elche ztratil a ztráta na Atlético se zvýšila

Real Madrid neudržel vedení na hřišti Elche a s týmem, se kterým nikdy v historii neztratil ani bod, tentokrát remizoval 1:1. Hosté udeřili už v prvním poločase gólem Luky Modriće, ale po změně stran srovnal z pokutového kopu Fidel. Bílý balet měl do konce zápasu velkou převahu i několik šancí, ovšem gólově se prosadit už nedokázal.

Na závěr roku tak klopýtli oba velcí giganti - Real Madrid i Barcelona, zatímco na čele se směle vyhřívá Atlético Madrid. Real se mohl na svého městského rivala bodově dotáhnout a na půdě Elche šlo ze začátku všechno podle plánu.

Madridští udávali tempo a ve 21. minutě šli zaslouženě do vedení. Rána Marcose Asensia ještě skončila na břevně, ale s pohotovou dorážkou přispěchal Luka Modrić a s tím Badía už nemohl nic dělat. Real si pak do konce poločasu už žádnou gólovku nevypracoval, jen ve 37. minutě se dožadoval odpískání pokutového kopu za hru rukou. Celou situaci řešil VAR a sudí se rozhodl nepískat z toho důvodu, že ruka bránícího hráče byla v přirozené poloze u těla.

Elche prohrávalo po prvním poločase 0:1 a stále bylo ve hře o body. Realu se nepodařilo odskočit na rozdíl dvou branek a domácí v 51. minutě vyrovnali. Obránce Carvajal nedovolenými prostředky povalil v pokutovém území jednoho z protihráčů a následovala penalta. Fidel zvolil razantní střelu k tyči a i když Courtois vystihl směr, gólu nezabránil.

Real Madrid se s remízou nehodlal spokojit a ve zbytku zápasu sešlápl plyn. Střelu Lucase Vázqueze vyrazil Badía a v obrovských šancí ztroskotal Karim Benzema, který z malého vápna Badíu neprostřelil. Samotný závěr už se Realu tolik nedařil a v nastavení mohlo Elche dokonce otočit výsledek, ovšem nebezpečný přímák Verdúa vyrazil Courtois. Real Madrid v Elche pouze remizoval a první příčka se mu vzdálila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele