15. kolo
22.12.2020 17:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Rubén García (© AFP)

Elche remizovalo s Osasunou 2:2 a oba týmy prodlužují své čekání na vítězství

V Elche se předpokládalo, že alespoň jeden z týmů ukončí dlouhé čekání na ligové vítězství. Opak je ale pravdou, Elche s Osasunou remizovalo a na výhru nadále čekají oba dva. Nuda to však v žádném případě nebyla a dohromady nakonec padly čtyři branky.

Čtyři góly a červená karta. To všechno bylo k vidění na půdě Elche, kam zavítala Osasuna. Duel dvou týmů ze spodku tabulky začal divoce a hned v první minutě netrefil branku z dobré pozice Morente. Na druhé straně zase přispěchal s pokusem Brašanac a Badía musel vyrážet.

V 10. minutě se už poprvé měnilo skóre a to ve prospěch hostujícího celku. Calleri se na pravé straně šikovně uvolnil a Rubénu Garcíovi naservíroval přihrávku do pozice, ze které se nemohl mýlit. Domácí se snažili o rychlou odpověď, jenže rána Josana z šestnácté minuty byla zablokována. Místo kýženého vyrovnání mohl přijít druhý úder Osasuny. Unai García zblízka hlavičkoval od země do břevna a při Elche stáli všichni svatí. V závěru prvního poločasu pak Osasuna spálila další stoprocentní šanci, když Torres křižnou ranou minul vzdálenější tyč.

Neproměněné příležitosti museli Osasunu mrzet, zvláště když na začátku druhého poločasu srovnal na 1:1 domácí Fidel. Před brankou byl po Rigoniho přihrávce nepochopitelně sám a v zakončení si poradil bez problému.

Osasuna se následně vrhla do útoku a znovu začala spalovat šance. Tedy přesněji řečeno Torres další křižnou ranou zase minul a v 64. minutě nakonec trefil cíl po pěkné akci Darko Brašanac. Osasuna znovu vedla, ale ani tento výsledek nedokázala udržet. Dvanáct minut před koncem obrana hostí špatně odvrátila balón a Guido Carrillo ho nekompromisně napálil do branky.

Elche nakonec mohlo i zvítězit, kdyby v nastavení Milla hlavičkoval o trochu přesněji. Takhle skončil zápas asi spravedlivou remízou 2:2, byť především Osasuna může některých neproměněných šancí litovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele