38. kolo
22.05.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucas Boyé (© AFP)

Elche zvítězilo nad Bilbaem a při souhře dalších výsledků se zachránilo

Naděje umírá poslední a o tom se přesvědčili i fotbalisté Elche. V posledním kole potřebovali nutně porazit Bilbao a pak doufat ve ztrátu Huescy s Valencií. Podařilo se obojí a prvoligová příslušnost tím byla pro Los Franjiverdes zachráněna.

Elche nemělo situaci ve svých rukou a nutně potřebovalo pomoc Valencie. Samo přitom udělal vše potřebné a již ve 28. minutě se ujalo vedení. Rychle rozehraný aut znamenal výpad do pokutového území a po přihrávce Milly se z malého vápna trefil Lucas Boyé.

Bilbao vlastně nemělo v prvním poločase žádnou větší šanci. Elche hrálo v defenzivě velmi pozorně a v kombinaci se vstřelenou brankou plnilo do puntíku pokyny svého trenéra. Nebyla to atraktivní podívaná, ale účel světí prostředky.

I po změně stran byl obraz hry stejný. Po hodině hry pálil nebezpečně z otočky Boyé. To už Bilbao převáželo držení balónu na svojí stranu, nikoliv však skóre. Čtvrthodinu před koncem vyprodukoval fantastickou ránu ze střední vzdálenosti Raúl Guti a Elche už vedlo o dvě branky. V tu chvíli hrálo vše ve prospěch domácích, protože Huesca se s Valencií stále nedokázala prosadit.

Po závěrečném hvizdu hráči domácích sledovali výsledek z El Alcorazu a poté co tam byla remíza 0:0 stvrzena, propukla na stadionu obrovská radost.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele