16. kolo
30.12.2020 19:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radující se Aspas a Nolito (© AFP)

Celta Vigo končí rok výhrou, Huescu potrestali veteráni

Domácí Celta slaví další tři body a rok 2020 zakončuje tím nejlepším možným způsobem. Proti Huesce hrála celou dobu prim a díky brankám Nolita s Aspasem ji nepoložil ani závěrečný gól Seoaneho.

Celta Vigo je pod vedením trenéra Coudeta úplně jiným týmem a sbírá jeden bod za druhým. Asi ani nejoptimističtější fanoušci nečekali tak pozitivní změnu, tak obrovský uragán, který Celta najednou svědomitě roztáčí. V prvních momentech hrála Huesca hodně odvážně a Celtu tím dle mého soudu dost zaskočila. Celta se totiž nedokázala častěji dostat za polovinu a spíš bránila.

Možná ale přesně to byly mind games z Coudetovy hlavy, protože právě v těch chvílích Celta udeřila. Ve 13. minutě Iago Aspas prošel až k vápnu a v něm servíroval míč na zadní tyč, jenže spoluhráč na něj nedosáhl. I tak musel brankář Fernández vytáhnout hodně rychlý zákrok. Po dvaceti odehraných minutách si na centr od Olazy naběhl Nolito a hlavičkoval těsně nad bránu!

Po půlhodině mu to už ale vyšlo. Aby taky ne, když se dostal prakticky sám před prázdnou bránu. Tam jej našel pas od Suáreze mířený na Iaga Aspase, který balon chytře nahrál spoluhráči. A Nolito už se nemýlil - 1:0.

Deset minut po změně stran se k centru ze strany dostal opět Nolito, ale tentokrát pálil příliš vysoko, ačkoli byl ve skvělé pozici a prakticky sám. Celtě to zas tak moc vadit nemohlo, protože v 61. minutě navýšila své vedení. Tentokrát Nolito parádně vyslal do brejku Aspase, který si zaběhl za obranu, obešel kličkou i brankáře a poslal míč do prázdné brány!

Huesca se ale nevzdala. Dvacet minut před koncem trefila tyčku, dělovku Jaimeho Seoaneho zase vyrazil brankář Blanco. I ten ale nakonec kapituloval. V 84. minutě totiž Huesca kombinovala u vápna Celty tak rychle, že Jaime Seoane dostal míč do volného prostoru a z úhlu Blanca dokázal propálit - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele