28. kolo
20.03.2021 16:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Celta Vigo neustála tlak Benzemy a od Realu dostala trojku

Real Madrid nedopustil žádné překvapení a z Viga si celkem snadno odvezl tři body. Vděčí za ně jak domácí obraně, která si několikrát vybrala slabší chvilku, tak především Karimu Benzemovi jakožto autorovi dvou branek.

Real Madrid začal na půdě Celty velmi dobře a celkem brzo dal domácím najevo, že si dnes přijel pro tři body. Casemiro sice nejprve brankáře Villara nepřekonal a stejně se vedlo Benzemovi. Francouzský kanonýr si ale všechno náležitě vychutnal o pár minut později. Toni Kroos prostrčil míč na Karima Benzemu, který si obvykle v těchto situacích ví rady - 1:0.

O pár chvil později se opět Benzema chopil na kraji vápna míče a prakticky z pozice beka vymyslel ostrý pas na zadní tyč. Tam si nabíhal Vinícius Júnior, který však hlavičkoval míč v záklonu nad. A tak byl úkol střílet branky opět na Karimu Benzemovi. Někdejší talent Lyonu byl opět ve správný čas na správném místě. Obsazený Tapia dostal přihrávku do špeku, o míč ho snadno obral Kroos a přeložil volnému Benzemovi. Ten sice stále držel oči na míči, ale stejně přesně věděl, kam má míč poslat.

Real ale nakonec přeci jen kapituloval. Ještě než skončil první poločas, vykřesal pro domácí alespoň malou naději Santi Mina. Suárez opět zkusil nakopnout míč ze standardky do vápna, tam si na něj nejlépe naskočil Santi Mina a jeho hlavička krásně zaplula mezi tři tyče!

Jinak se ale Real větších chyb vyvaroval a poločas dohrál ke své spokojenosti. Spokojen byl zřejmě i trenér Zinédine Zidane, který nesáhl ani k jednomu střídání a na hřiště poslal identickou sestavu. Nutno dodat, že začátkem druhé půle se Celta několikrát málem dostala do zakončení a Real si musel dávat dobrý pozor.

Varování, že Celta ještě neskládá zbraně, nabídl po hodině hry Iago Aspas. Ostřílený kanonýr si vyměnil míč s Méndezem a tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře Courtoise, kterému se nakonec povedlo dostat míč mimo bránu.

Celta byla hodně blízko senzaci v 83. minutě, když Iago Aspas svou ránou z volného přímého kopu s pomocí Casemirovy teče poslal míč do tyče. Poslední slovo měl ale Real. Ve čtvrté minutě nastavení se po levém křídle dostal do vápna Benzema a povedeným obloučkem oslovil před prázdnou branou volného Marca Asensia - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
valloire

0-1 Ramos pen. 90.min

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele