29. kolo
04.04.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stadion Cádizu (© AFP)

Cádiz si připisuje kontroverzní výhru proti Valencii

Cádiz mnohé překvapil a proti Valencii si připsal tři body. Postarali se o to úspěšní střelci Cala a Marcos Mauro, který se prosadil v samém závěru hodně emotivního střetu. Valencii nepomohla ani trefa Gameira.

Velikonoce už klepou na dveře, ale nic z radosti a pohody dnes do utkání Cádizu s Valencií neproniklo. Naopak, byl to zápas plný nepříjemné atmosféry, který víc než jeho fotbalová stránka poznamenala další z mnoha scén týkajících se rasismu. Ale vezměme to postupně. Valencia vstoupila do utkání hodně aktivně a už po jedenácti minutách musel domácí brankář Ledesma vytahovat mimo tvrdou ránu Wasse.

O pouhé tři minuty ale kapituloval jeho oponent. Salviho centr na přední tyč obrana Valencie odvrátila, míč se ale dostal na pravé křídlo k Pereovi. Ten ho posunul za obránce na Faliho, který vysokým centrem oslovil naskakujícího Juana Calu a jeho přesná hlavička poslala míč do sítě!

Radost domácích ale trvala jen pouhých pět minut. Po jejich uplynutí totiž Gonçalo Guedes nastartoval krásnou nahrávkou Kévina Gameira, který si sám před brankářem Ledesmou poradil bez větších potíží a Valencia srovnala.

Po třiceti minutách a jednom střetu Caly s Diakhabym se hostující stoper rozčílil a spolu s ním i celá Valencia odešla do kabin! Důvod asi není těžké uhodnout - rasistická poznámka od Caly. Dvacet minut se nehrálo, ale Diakhaby nakonec - byť sám střídal - povzbudil své spoluhráče, že takhle se proti rasismu nebojuje a poslal je bojovat na hřiště.

Krátce před koncem první půle si domácí málem vstřelili vlastní branku a rozhodovaly centimetry. Po změně stran zase těsně nad hlavičkoval Negredo. Ke konci utkání pálil mimo i Čeryšev. Rozhodnutí přinesla až 88. minuta. V ní delší akci domácích dostal Iván Alejo centrem na hlavu dobíhajícího Marcose Maura a ten hlavičkou o zem překonal bezmocného Doménecha!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele