14. kolo
18.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

San Mamés (© AFP)

Athletic Bilbao dvěma góly v závěru rozhodl utkání s Huescou

Zápas mezi Bilbaem a Huescou nepřinesl mnoho fotbalové radosti a po většinu hrací doby to byla nezáživná podívaná, která spěla k bezbrankové remíze. Bilbao ale v závěru přeci jen dvakrát skórovalo a bere tři body.

Huesca se až překvapivě snadno dostávala k vápnu Basků. Tam to pro ni ale často končilo, protože obrana domácího týmu byla pevně sevřená a velmi dobře spolupracovala. Ani domácí se ale moc nepředvedli a první pokus o střelu jsme registrovali až v 17. minutě, když z pětadvaceti metrů vypálil nepřesně Iker Muniain.

Jinak to byla jedna velká nuda a to na obou stranách. Problém pro Huescu značila taky 21. minuta, v níž přišla o zraněného Pabla Maffea, důležitou součást základní jedenáctky. Když se hrála 30. minuta, tak do vápna Huescy zamířil centr z levé strany, po němž se natahoval mladý útočník Villalibre. Na balon ale nakonec těsně nedosáhl.

Stejného spoluhráče hledal centrem taky Williams, který se před koncem poločasu zbavil Galána a centroval, jenže Villalibremu opět chyběly centimetry. Dosud největší šanci utkání si připravili domácí v 58. minutě. Centr z rohu totiž mířil přímo na bránu a hosty zachránila tyč!

Už to vypadalo, že utkání skončí remízou, když v 85. minutě fauloval Pulido Kodra ve vápně. Sudí mu nejen udělil druhou žlutou kartu, ale taky pískal penaltu. Tu sám Kenan Kodro proměnil. O pět minut později navíc Bilbao kopalo další roh, na který si naskočil Unai Núñez a přesnou hlavičkou se nemýlil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

2x1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele