37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real Madrid vyhrál v Bilbau, ale zůstal na druhém místě

Real Madrid zvládl vyhrát na horké půdě Athleticu Bilbao, ale ze zápase Atlética pro něho přišly špatné zprávy. Colchoneros v samotném závěru přetlačili Osasunu a uchovali si první příčku. O španělském titulu tak rozhodne poslední kolo za týden. Zápas na San Mamés nabídl jen jednu branku, kterou vstřelil sváteční střelec Nacho Fernández.

Nebyl to v prvním poločase kdovíjak záživný fotbal. Real si uvědomoval nutnost zvítězit, ale zase nechtěl bezhlavě útočit a tím vystavovat Basky rychlým kontrům. Šancí bylo po skrovnu. Rodrygo po zajímavé přihrávce v klíčový moment podklouzl a po půlhodině hry chtěli hosté pokutový kop po ruce Morcilla, který sudí Lahoz neodpískal.

Bilbao si vytvořilo jen jednu možnost, z volného přímého kopu zamířil těsně vedle Berenguer a Courtois se pro jistotu rychle přemístil k tyči, ačkoliv zasahovat nemusel.

Ani jedna strana neudělala o přestávce změny a tak se pokračovalo ve stejném tempu. Až v 63. minutě měl Real Madrid obrovskou šanci. Po rohovém kopu hlavičkoval do břevna záložník Casemiro!

Hosté potřebovali vstřelit kýžený gól a v 69. minutě se jim to povedlo. Real nejprve rozehrál roh nakrátko, ale vzápětí přilétl centr, který obrana Basků nedokázala odvrátit do bezpečí a po přízemním centru se na vzdálenější tyči prosadil do prázdné branky obránce Nacho Fernández. Dvacet minut před koncem se dostal Real na první místo tabulky, protože Atlético ve stejnou dobu remizovalo.

Zidanovi svěřenci se za stavu 1:0 už nikam nehnali a soustředili se na údržbu výsledku, což se jím vůbec nemuselo vyplatit. Pět minut před koncem bylo Bilbao blízko vyrovnání, ale Mikel Vesga ve stoprocentní šanci selhal. Bilbao vyrovnat nedokázalo a v závěru ještě přišlo o vyloučeného veterána Raúla Garcíu, který dostal od Lahoze v přerušené hře rovnou červenou kartu. Real Madrid zvítězil, ale z Wanda Metropolitáno pro něho přišly špatné zprávy. Atlético minutu před koncem rozhodlo duel s Osasunou a zůstalo na prvním místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Lamskej#RMCF

Titul už nám ukradli se Sevillou...atleti si to nějak dohaluzí do konce sezony ...a my tady opět ztratíme body..

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele