17. kolo
03.01.2021 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Iker Muniain (© AFP)

Souboj Athleticu s Elche rozhodl jedinou brankou Iker Muniain

Baskický Athletic se dočkal důležité výhry nad Elche, o které ve 25. minutě rozhodl jedinou brankou Iker Muniain. Šancí měli domácí více, ale až do konce zápasu už žádný gól nepadl.

Bilbao bylo v zápase papírovým favoritem a tuto roli začalo naplňovat už v prvním poločase. Úvodních dvacet minut sice žádnou gólovou šanci nenabídlo, ovšem o pět minut později se měnilo skóre ve prospěch domácího Athleticu. De Marcos odcentroval do malého vápna, brankář Badía zůstal v brance a Iker Muniain nataženou nohou zblízka otevřel skóre utkání. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že to bude první a zároveň poslední branka duelu.

Rozhodně více starostí měl po celé utkání brankář Badía, který ve 35. minutě likvidoval další střelu Basků. Elche si za první poločas žádnou šanci nevypracovalo a byť místy hrálo s domácími vyrovnanou partii, tahalo za kratší konec.

Po změně stran mělo Bilbao několik šancí výsledek pojistit druhým gólem, ale Badíova branka jakoby byla zakletá. Nejprve byl při gólové akci správně domácím odmáván ofsajd a o několik minut později obrana Elche na poslední chvíli odvracela nebezpečí před prázdnou brankou. V 72. minutě měl asi největší příležitost rozhodnout Iňaki Williams, jeho šikovnou ránu zastavila branková konstrukce.

Jedinou výraznější možnost mělo Elche až v samotném závěru. V poslední minutě vznikl před Simónem velký závar a nechybělo moc, aby hosté srovnali. Již překonaného Simóna na poslední chvíli zastoupil jeden z obránců a tím pomohl udržet Athleticu čistý štít a získat tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele