4. kolo
01.10.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Athletic překvapivě podlehl Cádizu, rozhodl vlastní gól

Nováček soutěže Cádiz si na své konto připsal druhé venkovní vítězství. Po stadionu Huesky vyloupil i slavnější San Mamés v Bilbau a stačil mu na to jediný gól, který si vstřelili Baskové sami. Výhra Cádizu je o to překvapivější, že hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Cádiz cestoval do Baskicka v roli outsidera, ale pochopitelně se chtěl poprat o body. S Athleticem hrál od začátku vyrovnanou partii, byť domácí měli mírně navrch a dokonce si vytvořili první větší příležitost. Iňaki Williams se dostal ve 22. minutě do uvolnění, brankář proti němu vyběhl a útočník z úhlu trefil boční síť. Hra byla z obou stran opatrná, Cádiz přijel do Bilbaa s defenzivními úkoly a nutno podotknout, že se mu je dařilo plnit. Sám však neměl v prvním poločase jedinou větší brankovou příležitost.

Začátek druhého poločasu byl pro oba celky klíčový. Trenér Garitano nejprve oživil hru příchodem Villalibreho a o dvě minuty později Akapo nesmyslně a zbytečně fauloval Rudiho Garcíu, za což si vysloužil červenou kartu. Cádiz měl problém, ale paradoxně se semkl v 57. minutě šel do překvapivého vedení. Anthony Lozano si z brejku obhodil protihráče a jeho přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě Unai López.

Hned za tři minuty mohlo být srovnáno. Po centru Muniaína hlavičkoval do břevna Iňaki Williams. Cádiz držel překvapivé vedení, ale situaci si dál komplikoval. Dvacet minut před koncem zajel do protihráče i Álvaro Negredo a po druhé žluté kartě byl i on vyloučen.

Athletic se v závěrečné fázi zápasu tlačil do ofenzívy, jenomže na kompaktní obranu si nepřišel. Platilo to po celý zápas a to i ve dvojnásobné přesilovce. Cádiz dobyl San Mamés 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele