2. kolo
26.08.2018 22:15 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Girona FC - Real Madrid 1:4

Real Madrid žádné překvapení jako před rokem nedopustil a na půdě katalánské Girony zvítězil přesvědčivým výsledkem. Fanoušci Bílého baletu znervózněli, když Girona otevřela skóre, ale Real čtyřmi brankami odmítl případnou senzaci. Dvakrát se prosadil francouzský útočník Karim Benzema.

V minulé sezoně tu Real ještě pod vedením Zinedina Zidana senzačně prohrál a i proto chtěl za každou cenu uspět. Jenomže Girona vstoupila do zápasu lépe, tedy přesněji řečeno už po čtvrthodině hry Bílý balet zaskočila vedoucí brankou. Všemu ještě předcházela špatně vyřešená akce v podání Asensia s Iscem. V 17. minutě předvedl Navas dobrý zákrok proti Lozanovi, míče se ale ve vápně ještě zmocnil Borja García, který si položil obránce a přesnou střelou pod břevno zařídil vedení Girony.

A s Realem mohlo být ještě hůře, kdyby po půlhodině hry nezasáhl Carvajal na brankové čáře proti přihrávce Garcii. Svěřenci Julena Lopeteguiho měli v této fázi zápasu značné potíže, ale ještě před přestávkou se dokázali vzchopit a vyrovnat. Po faulu na Asensia neváhal sudí odpískat pokutový kop a Sergio Ramos střelou doprostřed srovnal.

Po změně stran už to byla víceméně jasná záležitost pro favorizovaný madridský celek. V 52. minutě se ve vápně Girony po kontaktu s obránce znovu skácel Asensio a sudí podruhé v zápase odpískal ve prospěch Realu pokutový kop. K němu se tentokrát postavil Karim Benzema a přesně k pravé tyči strhl vedení na stranu hostí.

Girona se z tohoto úderu už nevzpamatovala a do konce zápasu inkasovala ještě dvakrát. Portu sice mohl srovnat, ale vylámal si zuby na Navasovi a pak nastartovaný Gareth Bale obhodil domácího brankáře a zvýšil na 3:1. Poslední slovo měl deset minut před koncem opět Karim Benzema, jenž si věděl rady s přihrávkou na malé vápno. Real zvítězil i ve druhém ligovém zápase a usadil se v čele tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
boryland

1:1

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele