11. kolo
05.11.2017 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Málaga CF 2:0

Málaga proti domácímu Villarrealu hodně udatně bojovala, ale ve druhé půli jí došly síly. Toho využil italský útočník Nicola Sansone, který coby střídající hráč po chvíli na hřišti vstřelil dvě branky a definitivně tím rozhodl o vítězi.

Do základní jedenáctky se v domácích barvách vešli hráči jako Gaspar, Bonera, Costa, Hernández, Soriano, Fornals, Bakambu nebo Bacca, čili obvyklá palebná síla. Hosté spoléhali mimo jiné na Juankara, Adriána Gonzáleze, kapitána Recia Castra, Añora nebo útočníka Peñarandu. Jen lavička zůstala na Borju Bastóna.

Villarreal se snažil hrát co nejvíc na rychlé kontry, jenže to měla Málaga přečtené a nedovolovala svému soupeři nic víc, než musela. Navíc domácí Žlutou ponorku hodně trápila finální fáze. Po faulu na Carlose Baccu měl Villarreal zajímavou šanci ohrozit svého soupeře. Víctor Moya Martínez to zkusil přímo na branku, ale míří nad ni. Gól Cédrica Bakambua neplatil pro jasný a odpískaný ofsajd.

Na opačné straně se v pokutovém území dostal k balonu záložník Recio, který ještě otřel svůj pokus o bránícího hráče. Brankář Barbosa se ale poprvé za celé utkání musel mít opravdu na pozoru. Stejně tak po ráně Adriána Gonzáleze, který si naběhl na kraj vápna a dostal nahrávku. Byl sice trochu z úhlu, ale ani to mu nevadilo ve štiplavém zakončení do rukavic Barbosy.

Jinak toho ale první půle moc nenabídla a její tempo nebylo nijak vysoké. Že bychom se dočkali boje o každý míč nebo mnoha šancí, to ani náhodou. Obránce Ruiz do druhého poločasu vběhl s evidentně lepší náladou a jeho dlouhý pas letěl na Baccu, jenže před ním správně vycítil nebezpečí brankář Roberto a vyběhl z brány!

Barbosu na druhé straně zase pořádně protáhl Chori Castro, jehož hlavička mířila pod břevno. Brankář Villarrealu musel lvím skokem zakročit, aby neinkasoval. Villarreal byl vepředu stále nepříliš aktivní a trenér se rozhodl poslat na hřiště novou krev. Tu znázorňovali Čeryšev a také Nicola Sansone. A právě mladý Ital byl rozhodujícím elementem.

Pouhé čtyři minuty poté, co vběhl na trávník, Carlos Bacca stihl míč u levé tyče a také dokázal šikovně vrátit zpět před branku. Na jeho vybídku si naskočil právě Nicola Sansone a hlavou překonal brankáře Roberta - 1:0 pro domácí Villarreal!

Také známý útočník Carlos Bacca se hodně snažil vepsat své jméno na tabulku střelců a prezentoval se tvrdou a dalekonosnou střelou mířící kousek nad branku. O pouhou minutu později mu Sansone ukázal, jak se to dělá. Dostal totiž krásnou nahrávku před vápno, míč si do běhu zpracoval a protože brankář Roberto nic nepodnikal, vypálil. Trefil přesně a Žlutá ponorka díky němu bere cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele