18. kolo
07.01.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Deportivo La Coruña 1:1

Villareal nenapravil své nedávné zaváhání ve Španělském poháru a před vlastními fanoušky se mu nepodařilo naplno bodovat proti La Coruni, která horlivě bojuje o záchranu. I když na oko byl možná na hřišti lepším týmem, zaznamenal zásluhou Enese Ünala pouze jednu branku, a na tu dokázal ještě v závěrečných minutách odpovědět Florin Andone.

V posledních třech ligových domácích zápasech se tak Žluté ponorce podařilo vydolovat jen jednu remízu, a i proto se jí pořád vzdaluje šance na první čtyřku. Deportivo opravdu není jejím nejoblíbenějším soupeřem a potvrdil to i tenhle duel. Loni s ním dvakrát hrála bez branek, v uplynulých šesti vzájemných utkáních ho skolila jen jednou.

Hra od obou týmů byla zprvu hodně opatrná, první vážnější šanci tak diváci na Estadio de la Cerámica viděli v 17. minutě, a překvapivě se o ní postarali hosté. Z hranice brankového území po hezké kombinaci vypálil z první Albentosa, avšak namířil svůj pokus pouze do boční sítě. Jeho spoluhráč Guilherme se snažil prosadit ze standardky, ale minul.

Domácí se začali poprvé výrazněji osmělovat až na sklonku půlhodiny hry. Nejprve Bacca ve středu pole přepral Borgese a tlačil svou střelu k tyči, dobře si ale v bráně vedl pozorný Rubén. Ve 30. minutě ale již kapituloval. Pablo Fornals uvolnil do šestnáctky Baccu, ten pak balón naservíroval úplně volnému Ünalovi, jenž neměl problém skórovat.

Do poločasu se ještě snažil vyrovnávat Andone po nahrávce od Adriána, dostal se ovšem do složitého úhlu, a tak na gólmana Sergia Asenja nevyzrál. V 52. minutě mohl naopak náskok navýšit Samu Castillejo, jenže jeho skryté zakončení dokázal Rubén zneškodnit. A v 62. minutě se nepodařilo pravačkou podruhé skórovat Ünalovi.

La Coruňa se v závěrečné dvacetiminutovce nevzdala a udělala moc dobře. Sergio Asenjo se musel už v 70. minutě předvést vůči pokusu Adriána, o čtrnáct minut později již však pohromě nezabránil. Sidnei zleva poslal centr na zadní tyčku, kde se objevil nedobře bráněný Andone, a ten svou hlavičku poslal ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele