16. kolo
17.12.2017 18:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Dramatický konec na Estadio Gran Canaria přinesl dělbu bodů

Utkání mezi Las Palmas a Espanyolem skončilo po úžasném závěru remízou 2:2, i když hosté vedli o dvě branky, tak Kanárci v posledních deseti minutách alespoň vyrovnali a vybojovali bod. A to jsme mohli sledovat střet dvou týmů s nejhoršími útoky. Do první jasné šance zápasu se dostali domácí, Jonathan Calleri přijal na pravé straně hřiště přihrávku a jeho prudkou střelu musel horko těžko vyrážet Pau López na roh.

Na tabuli v tu dobu svítila 14. minuta. O pět později odpověděli hosté, ale rovnou vstřelenou branku. Las Palmas nepochopitelně zaváhalo v obraně a obranou snadno prošel Léo Baptistão, který nahrál po úniku na Gerarda Morena a ten mohl naprosto s přehledem dát první gól utkání. Dále jsme mohli vidět urputnou bitvu s minimem jasných příležitostí. Psala se 41. minuta a Espanyol zvýšil na 2:0.

Volný Moreno dostal znovu přihrávku před prázdnou branku, s čímž neměl žádný problém. Těsně před koncem poločasu mohl Moreno vsítit hattrick, kdy se opět uvolnil a ocitl na hranici malého vápna. Ukázal, že i z této pozice se dá netrefit branku, když mířil na zadní tyč. Poslední Las Palmas šlo do šaten hodně zkroušeně, jelikož to nevypadlo, že by po dnešku mělo opustit sestupové příčky.

Espanyol ve druhém poločase trpělivě bránil na své polovině a čekal na případný protiútok. Na druhou stranu domácím se nedařilo vypracovat si nějakou bezprostřední šanci. K té se dostali až v 68. minutě. Calleri obdržel pas do běhu a překonal Lópeze. Rozhodčí však přesně odhalili ofsajd a skóre se tedy měnit nemohlo.

V posledních dvaceti minutách se klub z Kanárských ostrovů dostával do stále většího tlaku, po kterém se mohl radovat ze snížení a dramatizace celého duelu. V 80. minutě střídající Hernán Toledo krásně obešel obránce Espanyolu a poslal míč na volného Loïca Rémyho, jenž z voleje zakončil za záda Lópeze. To byla doslova voda na mlýn pro domácí, kteří se ještě snažili vyrovnat.

Doslova za minutu dvanáct Las Palmas opravdu vyrovnalo. Calleri si naběhl na centr z pravé strany, v hlavičkovém souboji se dostal nejvýše a poslal míč do sítě. Jen o několik vteřin Rémy trefil hlavou břevno. Tutovka pro domácí, po které se však pískal útočný faul. Rozhodčí nastavoval čtyři minuty a v té poslední José Manuel Jurado nesmyslně fauloval Jonathana Vieru.

Tato situace se odehrála v pokutovém území a kopat se musela penalta. Té se ujal faulovaný Viera, který nekopl míč asi tak, jak chtěl. Lopéz vystihl směr a vyrazil. Dechberoucí konec utkání přinesl pro domácí bod, který by o poločasové přestávce určitě brali. Po závěrečném hvizdu ho však mohou brát jako ztrátu. Hosté doslova prokaučovali tento duel a mohou být nakonec rádi za dělbu bodů.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele