10. kolo
30.10.2017 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Deportivo La Coruña 1:3

Přestože z letošní sezony španělské La Ligy ještě není odehrána ani třetina zápasů, střetnutí Las Palmas s Deportivem La Coruňa mělo již nyní punc šestibodového zápasu v boji o záchranu. Lépe z tohoto boje vzešli druzí jmenovaní, kteří si z Kanárských ostrovů odváží důležité tři body za výhru 3:1, díky čemuž odskočili od svého pondělního soupeře na vzdálenost pěti bodů. Las Palmas naopak dále zůstává na první sestupové osmnácté příčce.

Pouhé čtyři dny předtím přitom Las Palmas rozdrtilo Depor na jeho vlastním stadionu 4:1 v prvním zápase ligového poháru, a i tentokrát se ostrované ujali brzkého vedení zásluhou Loica Rémyho. Jenže poté již úřadovali jen hráči Deportiva. Ještě do přestávky stihl srovnat Celso Borges, jenž se po změně stran svým druhým zásahem postaral o obrat skóre, který posléze pojistil proměněným pokutovým kopem Lucas Pérez. Galicijský klub si tak připsal první vítězství pod vedením nového kouče Cristóbala Parrala, jenž nahradil odvolaného Pepeho Mela.

Diváci se v Gran Canarii dočkali průlomu skóre již v sedmé minutě, když se po průnikové přihrávce Jonathana Viery prosadil Loic Rémy, jemuž se podařilo šikovně prostrčit míč mezi nohama brankáře Pantilimona, přestože se nacházel v hodně ostrém úhlu. Viera jakožto klíčový tvůrce hry ostrovanů ovšem musel záhy opustit trávník vinou zranění a iniciativy se poté chopili hosté. V šestatřicáté minutě si na centr Fedeho Cartabii naskočil na zadní tyči Celso Borges a s přehledem hlavou uklidil míč do sítě.

Po poločasové přestávce ještě neuplynulo ani devět minut a obrat Deportiva byl dokonán. Znovu byl šťastným střelcem Celso Borges a znovu se jednalo o výtečnou hlavičku na zadní tyči, o asistenci se tentokráte povedeným rohovým kopem postaral Lucas Pérez. Španělský forvard, jenž se do Deportiva vrátil na hostování po neúspěšné štaci v Arsenalu, pak jednadvacet minut před koncem stanovil konečné skóre 3:1, když přesně zahraným pokutovým kopem potrestal faul Lemose na unikajícího Cartabiu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele