14. kolo
02.12.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 2:0

Sevilla potvrdila roli favorita a před důležitým zápasem Ligy mistrů na půdě Mariboru získala výsledek, který jí po psychické stránce hodí určitě do pohody. La Coruňa svého protivníka skolila naposledy v roce 2010 před dlouhými jedenácti zápasy a nepodařilo se jí uspět ani nyní. Stejně jako v loňské sezóně znovu nezískala ani bod.

Jestliže však v obou duelech z minulé sezóny dokázalo Deportivo skórovat za devadesát minut celkem dvakrát, tentokráte v útoku dost strádalo. Sevillistas chvilku trvalo, než se poprvé prosadili, konkrétně až na konci půle díky Wissamu Ben Yedderovi. Tři body pak pojišťoval dvanáct minut před koncem Michael Krohn-Dehli.

Domácí byli od začátku aktivnějším mužstvem. Už ve 4. minutě založil pěknou akci na levé straně Sergio Escudero, jenž uvolnil Nolita, ten ještě přihrál na Vázqueze, italský záložník ale následně pálil mimo. Ve 20. minutě Nolito sklepl hlavou balón pro Sergia Escudera, jenže jeho střela z první mířila pouze do míst, kde byl připravený brankář Rubén.

Po půlhodině napřáhl ze střední vzdálenosti sám Nolito, i tohle zakončení ale potřebovalo směřovat trošku jinam, aby s ním měl Rubén větší potíže. Rovněž hosté občas zahrozili, byť sporadicky, třeba prostřednictvím Adriána ve 35. minutě, i on ale nenašel úplně správnou mušku a slabý pokus poslal pouze do náruče připraveného gólmana Davida Soriy.

V době, kdy se oba týmy chystaly na poločasovou přestávku, se nakonec podařilo udeřit Seville. Nolito to udělal výborně, ve správnou chvíli posunul míč do vyložené pozice Ben Yedderovi, a ten snadno zacílil. Zkraje druhého dějství mohl vyrovnat Lucas Pérez, ale z úhlu na Davida Soriu nevyzrál, a z dorážky se neprosadil ani Adrián.

V 78. minutě bylo o vítězi tohoto střetnutí rozhodnuto. Od Nolita se meruna dostala do cesty rozeběhnutého Krohna-Dehliho, jehož dělovka zpoza vápna trošku nešťastně propadla Rubénovi pod tělem a do sítě. Navýšit náskok mohl ještě v nastavení Pablo Sarabia, ovšem jeho pumelici stačil zlikvidovat tygřím skokem pozorný Rubén.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele