37. kolo
12.05.2018 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - UD Las Palmas 1:0

K tomu, aby Eibar nakonec skončil v první desítce, nakročil v předposledním kole tou správnou nohou. A před vlastními fanoušky nejtěsnějším možným způsobem skolil již sestupující Las Palmas. To naopak bojuje o to, aby ještě na konci sezóny nebylo na samotném dně tabulky, jenže na brzkou trefu Charlese nedokázalo vůbec zareagovat.

Tenhle duel nebyl ani zdaleka tím nejsledovanějším z celého kola. Přece jenom oba týmy dohrávají tento ročník bez možnosti udělat větší díru do světa. Zatímco domácí usilují jen o co nejvyšší umístění, hosté se ze sestupového pásma vymanit již nemohou. Baskický celek ale měl určitě potřebu rozloučit se se svými fanoušky dobrým výsledkem.

Už v 5. minutě došlo k rozhodujícímu momentu utkání. Inui poslal parádní kolmici do pokutového území, tam si bránící Dani Castellano nedokázal poradit s útočícím Orellanou, jenž ještě stačil přihrát Charlesovi, a Brazilec pak pohotově skóroval. Těsně poté Eibar přišel o zraněného Diopa, jehož záhy musel nahradit Escalante.

Až po půlhodině hry se do jakési pološance trošku náhodně propracovali taktéž hosté, nicméně tečovaný centr Míchela vyškrábl do zámezí dobře zasahující brankář Dmitrovič. Eibar pak ještě do půle dvakrát prověřil připravenost gólmana Chichizoly, Orellana ani Joan Jordán ho však překonat nedokázali.

V 56. minutě se ze střední vzdálenosti osmělil Rubén Peňa, nicméně Chichizola nemusel nastavovat své rukavice, protože tenhle pokus skončil vedle. Asi největší možnost na vyrovnání mělo Las Palmas dvacet minut před koncem. Ezekiel se řítil sám na Dmitroviče, trefil ovšem ve vyložené pozice pouze nohu připraveného protivníka.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele