13. kolo
26.11.2017 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - UD Las Palmas 2:2

Loni Real Sociedad svého soupeře dvakrát porazil a i v tomhle duelu se očekával jeho zisk tří bodů. Las Palmas totiž v této sezóně spíše hledá tvou tvář, v LaLize utrpělo již osm porážek v řadě, než uhrálo právě cennou remízu na baskické půdě. Zatímco domácí po tomto kole zůstali na sedmé příčce, hosté se vyhoupli ze dna tabulky na předposlední příčku.

Celek ze San Sebastiánu vstoupil do utkání aktivně a už po šesti minutách hry mohl načít gólový účet tohoto utkání. Willian José svým centrem z levé strany našel v šestnáctce Diega Llorenteho, jenž si naběhl mezi obránce, jenže svou hlavičku následně usměrnil trestuhodně vedle. Las Palmas zahrozilo ve 13. minutě Tanou, avšak tomu zakončení vůbec nevyšlo.

Jestli ho však v předchozím případě stačil hladce vychytat Rulli, pak o osm minut později už mu ve skórování zamezit nedokázal. Nejprve musel domácí brankář vyrážet střelu z úhlu od volného Rémyho, balón ale tečoval pouze do vzduchu, a Tana hlavou dorazil do prázdné brány. Vedení ovšem La UD nevydrželo příliš dlouho.

Ve 31. minutě Januzaj svým jemným obloučkem zleva našel na hranici pokutového území Williana Josého, ten si míč z voleje posunul dopředu a narovnal ho na svou levačku, a dělovkou propálil gólmana Raúla Lizoáina. V závěru poločasu se ještě snažil rozvlnit síť Januzaj, nicméně jeho zakončení skončilo pouze mimo.

Začátek druhé půdě lépe vyšel Realu Sociedead. V 50. minutě se ocitl v dobré střelecké pozici Willian José, nicméně svůj pokus usměrnil jen hodně nad bránu Raúla Lizoáina. V 53. minutě spálil ještě větší tutovku Mikel Oyarzabal, jenž levačkou zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. A v 61. minutě Willian José hlavičkoval znovu pouze mimo.

Až o minutu později se Txuri-urdinak zaslouženě dočkali. Pas z pravé strany od Álvara Odriozoly přizvedl hlavou hostující stoper Lemos nešťastně k nohám Januzaje a ten už se uměl prosadit. Las Palmas však z ničeho nic udeřilo o pět minut později a další branka už nepadla. Jonathan Viera totiž přeloboval vyběhnuvšího Rulliho.

Nakonec mohlo být mužstvo z Baskicka rádo za nerozhodný výsledek, protože Rémy mohl v závěru přetavit vítězství na stranu Las Palmas. Avšak dvě minuty před koncem trefil tyčku a pak ho výtečně vychytal Rulli. Real Sociedad nakonec dohrával o deseti, ve čtvrté minutě nastavení totiž inkasoval druhou žlutou kartu a následnou červenou Álvaro Odriozola.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele