15. kolo
10.12.2017 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Málaga slaví první venkovní výhru v této sezóně

Byl to zápas, do kterého vstupovali domácí jako favorit, ale opak se stal pravdou. V úvodu utkání, konkrétně v 5. minutě, se do první šance dostali Baskové. Adnan Januzaj centroval míč na zadní tyč, kde se ocitl osamocený Mikel Oyarzabal. V tutové šanci však hlavičkoval nad bránu. Míč převážně drželi domácí na svých kopačkách, ale žádnou výraznější příležitost si nevytvořili.

V 22. minutě se dopustil nesmyslné chyby Iñigo Martínez, který napálil útočícího hráče, od kterého se míč odrazil s Borjovi Bastonovi, ten kličkou obešel brankáře, který ho posléze musel faulovat. Zahrání pokutového kopu se ujal faulovaný Bastón, který s přehledem proměnil. Po této situaci se na hřišti vývoj nezměnil.

Real Sociedad se usadil až do konce prvního poločasu na polovině Málagy a kombinoval před hranicí šestnáctky. Pevná obrana hostů se však nedopouštěla žádné chybičky. Nicméně ani tak se domácí před koncem první pětačtyřicetiminutovky nedostali k další velké gólové šanci. Domácí fotbalisté vstoupili do druhé poloviny aktivně a šli si za vyrovnáním. Jejich šance přišla v 53. minutě, kdy se ke střele dostal Willian José. Ten si hezky zpracoval míč, ale poté laxně zakončil.

Jeho pokus skončil jen na pravé tyči. O pět minut později musel rozhodčí odpískat další penaltu pro hostující celek. Willian José zasáhl centrovaný míč svou rukou. K její zahrání se postavil opět Bastón, jehož střelu vychytal Gerónimo Rulli. Vyražený míč však dorazil za jeho záda Chory Castro a Málaga šla do dvoubrankového vedení.

K následné větší šanci se dostali opět domácí, kdy zabojoval Mikel Oyarzabal a balón předložil Asierovi Illarramendimu, který branku přestřelil. Musíme poznamenat, že San Sebastian se opravdu hodně trápil v zakončení. To potvrzuje i jejich bilance. Na branku hostů vypálili hned 18krát, ale jen dva zásahy mířily mezi tři tyče.

Pět minut před koncem utkání se do další velké šance dostal Alberto de la Bella. Tvrdou ránu vypálil, ale s ní si poradil Roberto, jenž podržel svůj tým. V závěru utkání se již nic dramatického nestalo a hosté si pohlídali vedení. V této sezóně navíc získali první tři body na hřišti svého soupeře.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0, domácí se musí snažit o 3 bodíky.

Reagovat
smazaný uživatel

Neprehra Malagy ... Ten kurz na Sebastian je hodne lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele