31. kolo
08.04.2018 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Girona FC 5:0

Baskové po skvělém výkonu smetli svého katalánského soupeře. Nadřazenost hráčů ze San Sebastianu byla umocněna tím, že Girona nebyla vůbec ve formě. Skutečné probuzení z letargie však přichází pozdě, když už je hlavní cíl sezóny dávno pryč. Domácí se ujali vedení hned v úvodu. V 11. minutě se Sergio Canales z rohu šestnáctky pokoušel o centr, ale nakonec z toho byla nepovedená střela, která skončila až v síti hostů.

Za více než deset minut se do tisíciprocentní šance dostal Héctor Moreno. Z pravé strany centroval do pokutového území Adnan Januzaj. Jeho přesný míč našel právě Morena, který sám před prázdnou brankou přestřelil. Ve 35. minutě se však fanoušci na Anoetě dočkali. Girona se sice dostávala pomalu do tempa, ale byla rychle umlčena. Januzaj využil přesné příhry za obranu, obehrál vyběhnuvšího Bona a poté snadno zakončil.

Pár minut před koncem prvního poločasu mohli domácí přidat další branku. Opět zprava táhl šanci Januzaj a do vápna tentokrát nahrál Mikelovi Oyarzabalovi, který i s pomocí teče obránce branku přestřelil. Do šaten se šlo za zaslouženého vedení baskického mančaftu. Ve druhé polovině se Girona trošku více osmělila, v 60. minutě měl tutovku Cristhian Stuani. Mířil totiž sám na brankáře, ale ten mu padl pod nohy a útočník katalánského celku neproměnil.

Za osm minut se Willian José radoval z navýšení skóre, ale své oslavy musel brzy utnout. V momentu zakončení totiž stál v ofsajdovém postavení. Jeho hezká patička přišla vniveč. Netrvalo dlouho a v 71. minutě se trefil Oyarzabal. Po téměř beznadějné šanci se ocitl sám před Bonem a razantní střelou proměnil. Zvýšil už na 3:0. Jen pět minut do konce řádné hrací doby se o další zvýšení skóre postaral tentýž muž jako naposledy. Po pohledné kombinaci se pokusil o vyběhnutí Bono, ale marně.

Balon nezachytil a Oyarzabal mohl jednoduše zakončovat do prázdné branky. Girona se musela už vidět v kabině, když pro ni přišla další rána. V 88. minutě se po další pohledné kombinaci prosadil Juanmi. Využil nabídky centru zleva od David Zurutuzy a z voleje s přehledem zakončil.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Jordi Alba

Novej fanoušek Gironky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přece jenom je to naše farma

Reagovat
Jordi Alba

Že těch hráčů, co jsou pro City ale hraje ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele