2. kolo
27.08.2017 22:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 2:2

Když Real Madrid před úvodním výkopem zápasu s Valencií oficiálně obdržel mistrovskou trofej za loňský ligový triumf, jen málokdo z řad domácích příznivců očekával, že bude svědkem nečekané bodové ztráty. Po brzké brance Marca Asensia ještě vypadalo vše na dobré cestě, avšak valencijští dokázali utkání otočit góly Solera s Kondogbiou a nezastavitelný Asensio tak nakonec musel v závěru zachraňovat alespoň bod za remízu 2:2.

Ne že by Bílý balet podal špatný výkon, jenže kombinace bídného zakončení spolu s několika výtečnými zákroky brankáře Neta frustrovaly madridské fanoušky i trenéra Zinedina Zidana po celých devadesát minut. Největším smolařem a viníkem v jedné osobě se stal Karim Benzema, jenž se opakovaně dokázal procpat k zakončení z výtečných pozic, avšak valencijská branka pro něj byla zkrátka zakletá. Při absenci obvyklého střelce Cristiana Ronalda tak na sebe musel vzít zodpovědnost Marco Asensio.

Jednadvacetiletý supertalent Realu otevřel skóre již v úvodní desetiminutovce, když využil špatné rozehrávky Rodriga Morena, přičemž na Asensiovu přesnou ránu z hranice šestnáctky se Neto dokonce ani nestačil pohnout. Sotva deset minut nato však platil znovu nerozhodný stav, když duo Gayá - Lato přechytračilo na levé straně madridskou defenzivu a neobsazený Carlos Soler měl již přímo před Navasem snadnou úlohu tečovat přízemní centr do sítě.

Real na brzké srovnání zareagoval sérií slibných šancí, jenže rána Marcela zamířila příliš vysoko a Karim Benzema zahazoval jednu výtečnou příležitost za druhou. Do kabin se tak po dobrých čtyřech neproměněných tutovkách v podání francouzského útočníka odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran se oba celky hnaly za ukořistěním vedení a už tak atraktivní klání nabralo spád v závěrečné čtvrthodině. Nejprve po výtečné práci Rodriga skóroval umístěnou ranou Geoffrey Kondogbia a bylo zaděláno na překvapení, ovšem osm minut před koncem Real dokázal znovu srovnat. Při absenci Ronalda i vystřídaného Balea se k přímému kopu zpoza šestnáctky postavil Marco Asensio a stejně jako u prvního gólu znemožnil Neta skrytou ranou k levé tyči - 2:2.

Hektické poslední minuty ještě stihly podtrhnout trápení nešťastníka večera Benzemy, k němuž se příhodně odrazil míč takřka u značky pokutového kopu, jenže forvard Realu se i tentokráte vůbec netrefil mezi tři tyče. Když se to pak Benzemovi jen pár minut nato v samém nastavení přece jen povedlo, jeho výtečnou hlavičku pro změnu Neto heroicky vytlačil na tyč.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
Visca el barca

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
ttopi

Kurz 1,15

Reagovat
Hardwell

Ten kurz je právě směšnej, ne real

Reagovat
smazaný uživatel

To je teprv začátek, teď Real prohraje 3 zápasy za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj na ten debakl od levante se radši nebudu dívat.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak len remizka

Reagovat
smazaný uživatel

daleko od toho nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele