15. kolo
09.12.2017 16:15 CET
5 : 0
(5:0)

Reportáž

Real Madrid přejel bezradnou Sevillu už v prvním poločase

Šlágrem pokračovalo 15. kolo španělské LaLigy. Domácí Real Madrid uvítal na svém hřišti Sevillu. Oba týmy měly před začátkem utkání stejný počet bodů, a pokud chtěly ještě uvažovat o ligovém titulu, tak musely vybojovat důležité tři body. Madridští, kteří v lize bojují s mnoha problémy a byli mnohokrát varováni, se tentokrát uklidnili před odletem na Mistrovství světa klubů.

Dokázali to během 42. minut po úžasném prvním poločase, ve kterém dali pět gólů a mohli přidat ještě klidně další. Andaluský tým byl dominantní v první čtvrthodině, ale po druhé inkasované brance jako by složil své zbraně. Navíc na lavičce náhradníků seděl Isco a v základní sestavě možná trošku překvapivě naskočil Lucas Vázquez společně s Marcem Asensiem.

Na první atraktivní okamžik jsme nemuseli čekat příliš dlouho. Hned ve 2. minutě vyslal technickou střelu zpoza pokutového území Lucas Vázquez. Skvěle zasáhl Rico, který jeho pokus vyrazil na roh. Jeho zahrání se ujal Toni Kroos, jehož centr odhlavičkoval Luis Muriel přímo na kopačky Nachovi Fernándezovi, který si těsně před brankářem s přehledem poradil.

Už ve 3. minutě šel tedy Bílý balet do vedení. Domácí byli i po vstřelené brance aktivní, ale o slovo se hlásili Andalusané, kteří rovněž měli náznaky nadějných šancí. V 23. minutě Asensio krásnou přihrávkou oslovil Cristiana Ronalda, který poslal míč k bližší tyči. Proti této střele byl Rico bezradný a Real Madrid zvýšil na 2:0.

Povedenou brankou tak oslavil svůj pátý Zlatý míč. Ani ne o deset minut později však zahrál nešťastně rukou ve vápně Jesús Navas a rozhodčí nemohl nařídit nic jiného než pokutový kop. Jeho zahrání si vzal na starosti Cristiano Ronaldo. Rico mohl být hodně naštvaný, jelikož vystihl směr míče, na který si šáhl. Bohužel razantní střela prošla až za jeho záda a domácí se mohli radovat z vedení 3:0.

V 38. minutě se rozběhla další gólová akce, kdy za půlkou si vzal míč Toni Kroos, který si potom před šestnáctkou narazil s Lucasem a s přehledem zakončil do branky Sevilly. Domácí pokračovali v náporu a po zásluze vstřelil ještě jednu branku. Jen o čtyři minuty později si až z obrany naběhl Achraf Hakimi na přihrávku Karima Benzemy.

S jeho pokusem si neporadil Rico a Real Madrid vstřelil pátou branku během prvního poločasu. Zcela zaslouženě šli svěřenci Zinedina Zidana do šaten s pětibrankovým náskokem po parádním výkonu. Druhá polovina začala o poznání v pomalejším tempu. K další větší příležitosti se dostalo až v 67. minutě, kdy z malého vápna hlavičkoval Benzema, ale trefil jen tyč.

Zidane ještě stáhl ze hřiště Kroose, Modriće a Cristiana Ronalda, aby umožnil hrát vedle sebe nadějné pětici - Asensio, Isco, Ceballos, Llorente a Lucas Vazquez. V další 45. minutách jsme viděli více střídání než zajímavých akcí. Hosté se zřejmě chtěli vyhnout dalším inkasovaným brankám a ani ti se nedostali k žádné výraznější gólové příležitosti. Spíše můžeme říct, že se druhý poločas jen dohrával.

Autor: David Kvapil / marca.com, as.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
boryland

1:1..............

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla to Realu moc usnadnila.Prvni tri branky a je po hre.Takze real nic neukazal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, CR7, " nejlepší hráč historie " už dal v 15 zápasech 4 góly. To je neskutečné nejlepší hráči historie po 15 zápasech měli na kontě v počtu střelených branek jiné čísla, ale CR7 si nevidí na špičku nosu. Namyšleným lidem jako je on, život vrátí rychlý pád. Kdo si o sobě myslí víc než je zdrávo dopadne blbě. Že nejlepší hráč historie

Reagovat
smazaný uživatel

Než napíšeš podobnou píčovinu tak si zkontroluj kolik zápasů opravdu odehrál !!!!

Kdo si o sobě myslí víc ,než je zdrávo dopadne blbě.....A nebe je modrý....

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf

Reagovat
vanGomm

Pánové oci a Edmont to jsou tedy argumenty.Takové jsem už dluho nečetl

Reagovat
smazaný uživatel

musíš sem chodit častěji .....Perla zde střída perlu....

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 slabý jak čajíček kdyby to nebyla pravda nebudete ho obhajovat

Z Reálu je letos nejslabší CR7 že nej hráč historie leda tak historie

Reagovat
smazaný uživatel

Ban

Reagovat
smazaný uživatel

Histerie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele