35. kolo
28.04.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Real i v oslabené sestavě porazil Leganés a vyhlíží odvetu s Bayernem

Navzdory výrazně pozměněné sestavě plné náhradníků zvládl Real Madrid domácí utkání s Leganésem a udržel tak před klíčovým semifinálovým zápasem Ligy mistrů vítěznou formu, díky níž se v La Lize stále drží v závěsu za druhým Atléticem Madrid. K triumfu Real vykročil již v první půli, kdy se trefili Bale s Mayoralem, a následné Brašanacovo snížení již na dělbě bodů nic nezměnilo.

Zinedine Zidane sáhl hned k deseti změnám v základní sestavě oproti středečnímu duelu Realu s Bayernem Mnichov, neboť odveta v Madridu je na pořadu dne již v úterý. Šanci tak dostala celá řada mladíčků, ale také Gareth Bale či Karim Benzema, kteří v Mnichově začali pouze na lavičce. A byl to právě Bale, jemuž stačilo pouhých osm minut na průlom skóre a zároveň podnět Zidanovi k přemýšlení o složení sestavy na zápas s Bayernem, obzvláště při avizované Iscově absenci.

Velšský záložník potvrdil střelecký instinkt, když na hraně ofsajdu pohotově akrobatickým zakončením dotlačil do sítě zablokovaný pokus Benzemy. Šlo již o Baleův patnáctý zásah v sezoně, přestože letos především vinou táhlých zranění mnoho neodehrál.

Po úvodní trefě ovšem Real zvolnil a umožnil soupeři vytvořit si hned několik slibných příležitostí ke srovnání. Nejprve se Gabrielova hlavička otřela o brankovou konstrukci, Guerrerův pokus o zakončení patičkou ve slibné pozici se minul účinkem a improvizovaný kop bodlem v podání Nordina Amrabata pak k úlevě domácích skončil znovu jen na břevně Casillovy brány.

To Real byl v zakončení nekompromisnější. První šanci Borjy Mayorala ještě obrana Leganésu stihla zastavit na brankové čáře, avšak na samém sklonku první půle již útočník Realu zasunul míč do prázdné sítě, když k němu propadl centr po nakrátko rozehraném rohovém kopu. Když pak vzápětí opět v nadějné pozici selhal Guerrero, museli se hosté o přestávce smířit s nepříznivým dvoubrankovým mankem.

Poklidné dohrání dobře rozehraného zápasu narušila Realu šestašedesátá minuta, kdy Achraf Hakimi polevil v koncentraci a nechal za sebou zcela volného Darka Brašanace, pro nějž už nebyl sebemenší problém zblízka skórovat z Amrabatova přízemního centru. Hosté, kterým k definitivnímu zajištění setrvání v La Lize schází poslední bod, vycítili šanci a podrobili ještě v závěru utkání nejistou defenzivu Realu zatěžkávací zkoušce. Brankář Casilla si však se štiplavým pokusem Bustinzy poradil a pomohl k uhájení výhry 2:1, přičemž frustrovaný kapitán hostí Gabriel Pires uviděl za protesty ohledně necitlivě odpískaného konečného hvizdu akorát červenou kartu.

Autor: Martin Kantor / fourfourtwo.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele