10. kolo
29.10.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Celta Vigo 2:1

Na desátý pokus to již Malaze vyšlo. Andaluský klub jako jediný ve španělské La Lize vstupoval do desátého kola stále bez vítězství na kontě a konečně se dočkal protržení této černé série. Na domácí půdě tým kouče Míchela dramaticky porazil Celtu Vigo 2:1 a se čtyřmi body poskočil v tabulce alespoň z posledního dvacátého místě na to předposlední, zatímco Celta je třináctá.

Vše již nasvědčovalo tomu, že první půle žádný průlom skóre nepřinese, ovšem na samém sklonku jedné minuty nastavení se domácí dostali k výhodě přímého kopu, který sudí Latre ještě povolil. Výsledkem byl chaos v pokutovém území Celty - akrobatické zakončení nůžkami stopera Baysseho s tečí bránícího hráče skončilo jen na břevně, avšak k odraženému míči se ve vzduchu dostal jako první Adrián González a jednoduchou hlavičkou z bezprostřední blízkosti pořádně rozdováděl domácí příznivce.

Po změně stran převzala naplno herní iniciativu Celta, která po sedmašedesáti minutách dokázala srovnat zásluhou Iaga Aspase. Fantastickou ránu španělského forvarda z voleje pod břevno však zneplatnil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Aspas se ale nenechal rozhodit a necelých deset minut nato přece jen skóroval, když jej povedeným centrem našel v šestnáctce Pione Sisto. Přestože zakončení útočníka Celty nebylo nikterak ukázkové a sklouzlo Aspasovi po rameni, míč ideálně přeletěl bezmocného brankáře Roberta Jiméneze a zapadl do sítě.

Hrozba dalšího dobře rozjetého zápasu, který se nepovedlo dotáhnout do vítězného konce, hráči Malagy neotřásla a sedm minut před koncem základní hrací doby bylo vedení zpět na straně Andalusanů. Vše zapříčinila tvrdá rána střídajícího En Nesiryho, kterou v pádu zablokoval Gustavo Cabral zdviženou rukou a navzdory snaze hrát mrtvého brouka sudího Latreho neobalamutil. Nařízený pokutový kop José Recio psychicky zvládl na výbornou a zařídil Malaze veledůležité první vítězství v nové sezoně.

V příštím kole Malaga zavítá na půdu šestého Villarrealu, zatímco Celta se pokusí zlomit šňůru dvou porážek na domácí půdě proti obdobně strádajícímu Athleticu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celta vyhrála poslední 2 zápasy venku vypsaná jako outsider. Nyní jsou favorit-vyhrají?

Reagovat
deporpepa

To je otázka za milion dolarů :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele