11. kolo
05.11.2017 12:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Girona FC 1:2

Nedělní program jedenáctého kola La Ligy odstartovalo střetnutí Levante s Gironou, která potvrdila dobrou formu z posledních týdnů a připsala si ve Valencii již třetí vítězství v řadě, navíc ve všech případech shodně výsledkem 2:1. To domácí naopak po slibném vstupu do sezony strádají a již pošesté za sebou nedokázali zvítězit. O výhře Girony rozhodly trefy Borjy Garcíi s Cristhianem Stuanim, jež v samém závěru pouze korigoval Enes Unal.

Hráči katalánského klubu byli stále plně nabuzení z nedávného slavného triumfu nad Realem Madrid a vstoupili do zápasu o poznání sebevědoměji. Stuani s Granellem ovšem ve svých šancích neuspěli a ke slovu se posléze z rychlých protiútoků dostalo i Levante a brankář Bono měl co dělat, aby uhájil čisté konto proti střele Moralese.

Vše podstatné se událo až po změně stran. V osmapadesáté minutě pohledná kombinace hostí vyústila v Granellův pas Borjovi Garcíovi, jenž se s ničím nerozpakoval a zpoza pokutového území vyslal na bránu exkluzivní dělovku, na niž si sice brankář Raúl Fernández sáhl, ovšem v cestě pod břevno jí přesto nezabránil.

Průlom skóre znamenal, že s přibývajícími minutami muselo Levante čím dál více otevírat defenzivu, až toho protivník sedm minut před koncem beze zbytku využil. Rychlý kontr po pravé straně potáhl Pere Pons a chytře si počkal na náběh Cristhiana Stuaniho, jemuž předložil pas k zakončení do odkryté sítě. Levante však ani s dvoubrankovým mankem nesložilo zbraně a v druhé minutě nastavení ještě dokázalo snížit zásluhou dvacetiletého debutanta Unala, jenž zblízka usměrnil hlavou do brány centr Iviho. Na srovnání už ale čas nezbyl, a tak Girona zvítězila ve Valencii 2:1 a drží se ve své nováčkovské sezoně v samém středu tabulky na desátém místě.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele