12. kolo
17.11.2017 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Willianova trefa nestačila, Real Sociedad odjíždí z Girony s bodem

Páteční předehrávka v Gironě nakonec skončila remízou. Real Sociedad se sice dostal do rychlého vedení po brance Josého Williana, ale domácí přidali na aktivitě. Po hodině hry se dočkali zaslouženého srovnání, které měl na svědomí úspěšný střelec Cristhian Stuani.

Páteční předehrávka nabízela velmi zajímavý duel mezi domácí Gironou a Realem Sociedad, který si brousí zuby na umístění v pohárových vodách. Gironu ale nelze podceňovat, což už ukázala v této sezoně mnohokrát. O to větší překvapení museli domácí vstřebávat po sedmi minutách. Mikel Oyarzabal přesným pasem vysunul na levou stranu Williana Josého, který si naběhl do vápna a proskotačil kolem obránců až do lehkého zakončení -1:0!

Domácí brankář Yassine Bounou se od té doby ocital v několika nebezpečných situacích a velkou hrozbou pro něj byl aktivně hrající Oyarzabal. Ať už svými centry nebo jednoduchou hrou jednoho na jednoho se dostával do nebezpečných šancí. Hosté od prvních minut působili hodně živě a s přehledem svého hostitele přehrávali. Manévry Girony naopak zůstávaly za očekáváním.

Domácí neprojevovali příliš aktivní postoj a jejich hře chyběl nápad. Snad až ke konci se odhodlali k nějaké větší akci, ale opět to bylo jen díky schopnostem jednotlivce. Byl jím Pablo Maffeo, který vykličkoval na hranici vápna Realu až do pozice, odkud mohl pálit. Jeho slabou střelu ale brankář Gerónimo Rulli lapil bez větších potíží.

Hra hostujícího celku se ke konci první půle většinou omezovala na centry a jeden takový zakončoval ve výhodné pozici obránce Iñigo Martínez, jenže mířil těsně vedle. Hosté vlétli na svého soupeře mnohem lépe také do druhého poločasu. Mikel Oyarzabal ale prováhal svůj ideální čas ke střele, když se na značce pokutového kopu s míčem ještě zbytečně otáčel.

Pak jsme se dočkali také dvou solidních zákroků brankářů, na každé straně po jednom. Yassine Bounou včas přerušil akci Januzaje s Willianem Josém a na druhé straně se zase rychlým výběhem z brány vyznamenal Gerónimo Rulli, který míč uzmul Granellovi. Přesto ale hosté kapitulovali.

Po hodině hry se totiž na straně dostal k balonu Cristian Portugués a proběhl s ním i přes ataky soupeře až k centru u vápna. Našel jím Cristhiana Stuaniho, který si na zadní tyči počkal a vyskočil nejvýš - 1:1.

Hosté se opět ujali aktivity, protože bod jim nestačil. Do hry navíc naskočil ofenzivně laděný Juanmi a rovněž Sergio Canales. Především Adnan Januzaj se blýskl dvěma střelami z větší vzdálenosti a byla na něm vidět chuť do hry. Když se ale neprosadil ani on a a v závěru ani Stuani, skóre zůstalo do konce utkání neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele