30. kolo
31.03.2018 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girona FC - Levante UD 1:1

Neporazitelnost Paca Lópeze pokračuje. Po dvou veledůležitých výhrách na úvod svého angažmá v Levante nový kouč obstál i na půdě ambiciózní Girony a odváží si z Katalánska bod za remízu 1:1. Díky tomu valencijský klub poskočil opět o kousek dále od sestupových vod a před osmnáctým Las Palmas si právě nedávnou výsledkovou šňůrou vytvořil již komfortní sedmibodový náskok.

Ještě na začátku března to s Levante vypadalo všelijak a klubové vedení nekompromisně sáhlo po výměně trenéra, kdy Juana Muňize nahradil právě Paco López. Následovaly okamžité triumfy nad Getafe s Eibarem a nabyté sebevědomí bylo patrné i v Gironě. Přestože byli domácí papírovým favoritem, utkání nabídlo otevřený souboj s velkými šancemi na obou stranách.

Udržení neporazitelnosti je z pohledu Levante důležité i proto, že v příštím kole dojde zrovna na duel se zmíněným Las Palmas, kde může Lópezova družina udělat velký krok k záchraně. Přestože gironská defenziva v předešlých šesti domácích zápasech ani jedinkrát neinkasovala, nepůsobila po reprezentační přestávce ani trochu jistě. Obzvláště mladý Emiliano Boateng dělal soupeřovým obráncům ze života peklo a opakovaně se svou přímočarostí a výtečnými náběhy dostával do nadějných příležitostí. Ve všech případech však jeho zakončení pokulhávalo, byť v případě vůbec největší šance první půle Boateng po perfektním zpracování z mírného úhlu smolně nastřelil tyč.

Také domácí se aktivně hnali do zakončení a orazítkovali i brankovou konstrukci, a to především po ranách ze střední vzdálenosti, jako předvedl Aday Benítez z přímého kopu. Co se Gironě nepovedlo v bezbrankové půli, to vyšlo hned krátce po změně stran. Alex Granell totiž napřáhl z uctivé vzdálenosti, navíc pod tlakem bránícího hráče, a přesto levačkou vyslal perfektní ránu pod břevno, na kterou se brankář Oier natahoval marně.

Levante z první poloviny sezony by možná takový zásah poslal do kolen, ovšem nyní tomu už tak není. Hosté si sice museli přetrpět tutovku Cristhiana Stuaniho jen pár minut po Granellově gólu, ale díky zaváhání uruguayského forvarda měli stále bodový zisk na dohled a v osmašedesáté minutě toho také docílili.

Gironská defenziva jako by na chvíli ztratila koncentraci, když na nosítkách opustil trávník předčasně nebezpečný Boateng, a hosté nemilosrdně trestali. Lermova kolmice padla přesně na nohu unikajícího Moralese, který hraničně obelstil ofsajdovou past vytažené obrany a samostatný únik zakončil kličkou brankáři Bonovi se snadným uklizením míče do odkryté sítě. A cenná venkovní remíza byla na světě.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na jedničku je jako přes kopírák 28. kola. Zlehka ubrali na možnost , že domácí vyhrají o 2 a více golu.Girona nedostala doma gol 6 kol v řadě . Snad to nebude hromadák .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele