26. kolo
27.02.2018 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girona dál klepe na bránu Evropy

Ačkoliv nováček stále nechce hovořit o možné účasti v evropských pohárech, tak se jejich sen pomalu stává realitou. Důkazem toho bylo úterní vítězství proti Celtě Vigo. Cristhian Stuani neváhal ve 4. minutě v pokutovém území a ve vápně vyslal střelu na branku, která jí však minula. Týmy se do sebe ze začátku ihned zakously. Zásluhou aktivní hry se domácí celek gólově prosadil po čtvrthodině hry.

Krajní bek Carles Planas našel z pravé strany svého spoluhráče. Cristian Portu byl zcela neobsazený, na přihrávku si naběhl a z první vyslal tvrdou přízemní ránu, která překonala Rubéna Blanca. Oproti úvodu se hra po vstřelené brance hodně uklidnila a na hráčích nebyla znát značná nervozita. Tým, který by si připsal na konto tři body, by se výrazně přiblížil 6. pozici, která zaručuje účast v Evropské lize.

V průběhu utkání klesala teplota na Montilivi až k 1 °C a časem hřiště zkrápěl déšť se sněhem. Katalánský celek v první polovině uhájil jednobrankové vedení a Celta Vigo měla o poločasové přestávce nad čím přemýšlet. Girona si doslova s přehledem hlídala celý průběh zápasu a svého soupeře k ničemu nepouštěla.

S čistým svědomím můžeme říci, že měla utkání pod kontrolou. Do vítězného konce ho zaslouženě dovedli domácí, kteří hráčům z Viga nic nedovolili. Kdo by to byl býval v srpnu řekl, že svěřenci Pabla Machína budou hrát o tolik ve své premiérové sezóně v LaLize.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Girona je výborný tým, zaslouží si poháry, navíc by to bylo trochu senzací. Navíc další tým po Barceloně a Espanyolu, který by hrál v novodobé historii poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele