27. kolo
05.03.2018 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - UD Las Palmas 2:1

Las Palmas již sahalo po remízovém výsledku. Mohl to být jeho třetí v řadě a dorovnal by Levante, které drží první nesestupovou pozici. V pondělním utkání na hřišti Celty Vigo dokonce vedlo, ale ta nakonec dokázala zvrátit osud celého zápasu. Úvodní minuty byly spíše jen oťukávací a nervózní, protože oběma týmům jde o hodně.

První nebezpečnější šanci se vymysleli hosté. V 27. minutě Tana pálil z hranice pokutového území, jeho střela pořádně protáhla Rubéna Blanca, který měl co dělat, aby ji vytěsnil na roh. Oba týmy se snažily o aktivní fotbal, ale jejich výkon srážely chyby ve finální fázi. V poslední minutě první čtyřicetiminutovky ještě hlavičkoval Pablo Hernández po standardní situaci, ale branku netrefil.

Druhá polovina začala pěkně zostra. Na pravé straně si hezky naběhl Hugo Mallo, který s míčem prošel až do pokutového území a nabídl ho Maxi Gomezóvi, který z těsné blízkosti branku přestřelil. Vedení zápasu se tedy v 53. minutě ujali hosté z Kanárských ostrovů. Po povedené kombinaci unikl obraně Erik Expósito a na zadní tyč překonal Blanca. O zábavu bylo tedy postaráno.

Zvýšit náskok svého týmu mohl klidně Matías Aguirregaray, který ve vápně zakončoval, ale nezamířil přesně. Vyrovnání přišlo záhy, protože v 62. minutě pálil zprava Brais Méndez na zadní tyč. Míč však před sebe vyrazil gólman Chichizola. Volný balón už poté snadno dopravil do sítě Jonny Castro, který byl úplně osamocený. Celta Vigo se nechtěla spokojit s tímto výsledkem a tlačila se dále do útočení.

V 76. minutě se uvedl střídající Pione Sisto. Ten natáhl ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus zneškodnil hostující brankář. Za šest minut další střela stejného muže. Na levé straně si dovolil kličku a pálil přesně k tyči, Chichizola opět zasáhl. Po tomto momentu bylo všem jasné, že Las Palmas hraje na remízu. Zcela proti se postavil Hernández v 89. minutě.

Iago Aspas prošel na pravé straně a ve vápně poslal krásný centrovaný míč na střelce vítězné branky. Ten si ho zpracoval na prsa a přesně zakončil do šibenice. Jeho střelu nedokázal zastavit gólman ani dva obránci, kteří za ním stáli. Z vítězství se tedy mohli radovat zaslouženě hráči z Viga.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele